Jeugd aan het roer in Stukkenjagers Open

Op de drukbezochte clubavond van 16 februari werd ronde 7 van het Stukkenjagers Open gespeeld. In de twee topduels troffen vier van de vijf koplopers elkaar. Herman Grooten verzuimde met wit tegen Anne Haast in het vroege middenspel een goede mogelijkheid en boette daarna ergens een pion in. In het eindspel met zware stukken + loper wist Anne dit uiteindelijk strak naar de winst te voeren. Ook in de andere topper was er sprake van een generatiekloof. Robin Swinkels kwam met zwart prima uit de opening, en maakte een pion buit. Kort daarna verraste César Becx hem echter met een tijdelijk torenoffer. De daaropvolgende ‘eeuwige’ penning gaf hem zelfs de mogelijkheid voor de winst te gaan. Maar toen de oudere FM een profylactische koningszet achterwege liet, was de jonge GM er als de kippen bij om een pionnetje terug te snaaien. In de ultieme fase werd afgewikkeld naar een voor Robin gunstig ongelijkelopereindspel dat een abrupt einde kreeg toen César niet op tijd een zet deed. Behalve Anne en Robin kan ook Mark Haast op 6 uit 7 komen als hij zijn achterstallige partij tegen Mart Nabuurs (4,5) weet te winnen.
Op 5 punten kregen Herman en César gezelschap van het peloton. Bart von Meijenfeldt (HMC) meldde zich als eerste; dat ging zo snel dat zijn clubgenoot Eric de Moor geen minuut van Arsenal-Barcelona hoefde te missen. Later op de avond wisten ook Franck Steenbekkers (HMC), Wiebe Cnossen en Tijmen Kampman via zeges op respectievelijk Erik van Ingen, Erik Dignum en Brent Burg (HMC) hun vijfde punt bij te schrijven.
En dan waren er nog de surprises wat lager in het schema. Meest in het oog springen de hele punten van Stefan Hess (tegen Ruud Feelders) en Angelo Franken (tegen Leo van Gelder), maar ook vermeldenswaard zijn de remises die Dennis Jaheruddin, Pieter Pulmans, Guus van Heck en Maarten de Wit (EGS) tegen flink hoger gerate tegenstanders wisten te behalen.
Meer details verschijnen hier, de nieuwe Stukkenjagers-ratings staan hier. De volgende, voorlaatste ronde van het toernooi is op 16 maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.