Spannend avondje in Son

Stukkenjagers B en Stukkenjagers E togen donderdag 19 januari naar Son, of was het Breugel, om daar de plaatselijke avondcompetitieteams te bestrijden. Stukkenjagers E won uiteindelijk met 4-0 van het B-team, maar César Becx, Bastiaan van de Rijt en Jeroen van de Rijt moesten lang spelen voor de buit binnen was. Bij Guus Vermeulen tekende de uitslag zich al eerder af.
Een heel ander verhaal was het bij Stukkenjagers B, dat het A-team moest bestrijden. Captain Bas Rosheuvel (bord 4) zag zijn middenspelvoordeel in het eindspel verzanden, sterker nog: de remise was meer dan welkom. Joost Op ’t Hoog baalde aan bord 3 van een ongewenste opening, en kwam die mentale tik zelfs niet te boven toen zijn stelling oké leek. Dat was 0,5-1,5, terwijl nog twee nederlagen op komst leken. Gelukkig wist Tijmen Kampman (1) in tijdnood vanuit verloren stelling met hulp van de tegenstander het tij te keren. Maar dan nog, het eindspel van Peter Huibers zag er straalverloren uit, en onze man had ook nog maar een paar minuutjes op de klok. Toch wist hij de tegenstander zodanig bezig te houden, dat deze zijn kroonpion opgaf. Zelfs dat had niet mogen baten, maar Peter schaakte stug door en wist zowaar de remisehaven te bereiken. Door dit gelijkspel houdt Stukkenjagers B de kans op het kampioenschap in eigen hand.
Intussen had Stukkenjagers A in Waalwijk zijn slag geslagen. In de achtervolging op koploper ESV morsten Mark Haast, Mart Nabuurs, Koen Haast en Martijn Blom geen halfje: 4-0.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.