Sterk slotakkoord in avondcompetitie

Woensdag 8 april speelden álle zeven Stukkenjagers-viertallen tegelijk hun laatste wedstrijd in De Kerktuin. De oogst was goed: vier zeges, één gelijkspel en twee nederlagen. Voor twee teams stond er nog een titel, en plaatsing voor de playoffs, op het spel. Stukkenjagers C had nog een matchpunt nodig tegen nummer 2, Mierlo/Geldrop. Het werden er twee, want dankzij zeges van Petra Schuurman en Anne Haast en puntendelingen van Mark Haast en Jiri Obels werd het 3-1. Heel wat minder soepel verging het Stukkenjagers B, dat tegen rivaal BSV ook voor de 2-2 moest gaan. Die leek ver weg, nadat Marco Kemmeren verloor en Mart Nabuurs een moment van schaakblindheid met een nul moest bekopen. Bram van den Berg zou wel gaan winnen, maar de stelling van Mark van den Berg aan bord 1 was ronduit hopeloos. Tot afgrijzen van de Bergenaren ging zijn tegenstander er vanuit dat er bij het krieken van de -0:00 vast nog wel wat tijd in het vat zou zitten. Dat bleek niet het geval, waarmee de 2-2 en het kampioenschap voor SJ B een feit was. Het team zal nu samen met SJ C en De Drie Torens C (!) gaan uitmaken wie zich algeheel kampioen mag noemen.
Stukkenjagers A sloot een matig seizoen in stijl af; het werd 1,5-2,5 door nederlagen van Lex Karstens en Ron de Veen, winst van Ruud Feelders en een halfje van Joost Op ’t Hoog. Ook Stukkenjagers D ging deze keer roemloos ten onder. Tegen mededegradant WLC kwamen Bas Rosheuvel, Maykel van Rijen en de gebroeders Van de Rijt niet tot scoren. Stukkenjagers E speelde zich overtuigend in veiligheid, 3,5-0,5 tegen Staunton. Jan Otten had geen tegenstander, Sander Funk en Peter Lode wonnen en Arend-Jan Meerwijk remiseerde.
Stukkenjagers F boekte eveneens een eclatante zege. Door winstpartijen van Maarten Heller, Theo Mulder, Emil Voorhorst en Guus van Heck werd het 4-0 tegen Wasbord. Stukkenjagers G sloot zijn debuutseizoen fraai af met een 2,5-1,5 zege op Son en Breugel. Tim Veenstra en Elsbeth Bakker wonnen, Dennis Jaheruddin net niet. Angelo Franken verloor, 2,5-1,5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.