Stukkenjagers-teams op koers

De vier Stukkenjagers-teams die op zaterdag 12 februari in thuiswedstrijden in actie kwamen voldeden alle aan de verwachtingen. Stukkenjagers 1 bevestigde zijn koppositie in de eerste klasse B van de KNSB door in De Harmonie hekkensluiter Venlo met 7-3 terug te wijzen. Bianca Muhren, Anne Haast, Frans Konings, Stefan Beukema, Mark Haast en Mart Nabuurs zorgden voor bordzeges, voor Mark Clijsen en invaller Ruud Feelders was er een halfje. Herman Grooten en Donna Schut gingen ten onder. Stukkenjagers 2 zit in KNSB 3E de koplopers op de hielen, en werkte tegen Leiderdorp onkarakteristiek aan het doelsaldo. Het werd 6-2 dankzij zeges van César Becx, Fré Hoogendoorn, Jiri Obels, Mark Huizer en Reinier Jaquet. Remises waren er voor Erik Dignum en Peter Huibers. Karel Storm leed een van zijn zeldzame nederlagen.
In de NBSB Promotieklasse moest Stukkenjagers 3 winnen van OSV om de koplopers nog enigszins bij te benen. Dat lukte wonderwel, al zag het er halverwege kennelijk allerminst naar uit. Toch werd het 5-3, met Erik van Ingen, Lex Karstens, Winifred Paulis en Pepijn Obels als leveranciers van hele punten. John Greunsven en Ron de Veen remiseerden, voor Sjo Smeets en Kienfong Lie Kwie zat dat er niet in. Ook Stukkenjagers 5 wist zijn positie op de ranglijst te bestendigen, al was de 7-1 nederlaag tegen De Drie Torens 3 toch wat groter dan verwacht. Een heldenrol was weggelegd voor Pieter Pulmans en Jan van den Dries, die halfjes uit het vuur wisten te slepen. Emil Voorhorst, Bastiaan van de Rijt, Jeroen van de Rijt, Guus van Heck, Angelo Franken en Cees Zoontjens moesten echter spitsroeden lopen. Daarmee is degradatie naar de derde klasse vrijwel een feit.
Alle resultaten zijn inmiddels verwerkt in de SJ-ratinglijst, die je hier kunt bekijken. Ook de Eeuwigdurende Stukkenjagers-ranglijst is bijgewerkt. De stand vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.