Topduel in Stukkenjagers Open onbeslist

Op de clubavond van woensdag 21 december werd ronde 5 van het Stukkenjagers Open gespeeld, waarin de beide vierpunters, Robin Swinkels en Mark Haast, tegenover elkaar zaten. In het middenspel dwong Robin met een plofzet Mark tot secuur verdedigen. Er volgde een geforceerde afwikkeling naar een materieel ongebalanceerde stelling, waarin de kracht Robins loperpaar belangrijker leek dan de Euwe-punten. Maar winst zat er niet in. Daardoor kon de winnaar van het duel Tijmen Kampman-Erik Nicolai zich bij de koplopers voegen. Dat werd Tijmen, die de druk op de damevleugel systematisch opvoerde, en Eriks tegenspel op de koningsvleugel kalmpjes neutraliseerde.
Op 4 uit 5 volgen Anne Haast en Karel Storm. Anne had in het middenspel nogal last van de paarden van Mark Clijsen, die op de witte velden haar pionnen konden blokkeren. Toen Mark die in tijdnood vrijwillig terugtrok kon Anne haar centrumkracht tot gelding brengen. Karel Storm pakte het tegen Bram van den Berg agressief aan met een gambietje. Die strategie had succes, hij hield de druk op de ketel en kon in het eindspel oogsten. In de derde driepunterspartij hielden Mart Nabuurs en Herman Grooten elkaar en de toeschouwers het langst bezig, maar geen van beiden wist een vol punt te scoren.
Lager op de ranglijst wist Dennis Jaheruddin een verrassende zege te boeken op Brent Burg (HMC) die met zijn toren in de zwarte stelling verdwaalde. Ook de zege van Bas Rosheuvel op Dick Straathof (De Baronie) was niet conform de ratingverwachtingen. Kienfong Lie Kwie en Wil Wouts leken tegen respectievelijk Erik van Ingen en Kees Gelens op weg naar een elo-klapper, maar konden het niet afmaken. Voor Kienfong resteerde een half ei, Wil was slechts een lege dop vergund.
De ratingmutaties zijn verwerkt, de nieuwe lijst vind je hier. De details van het Stukkenjagers Open kun je hier bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.