Zijn sprookjes echt?

Die vraag gaan we ons zo langzamerhand stellen, nu ons vlaggenschip ook zijn vierde wedstrijd in de Meesterklasse in winst heeft omgezet. Zaterdag 17 december won Stukkenjagers 1 met 5,5-4,5 van LSG, dankzij zeges van Jan Sprenger (5), Frans Konings (6), Cor van Dongen (7) en Mark Haast (10, nu 4 uit 4!), terwijl Anne Haast (8), Bianca Muhren (9) en Stefan Beukema (2) remiseerden. Daarmee werden de nederlagen van Tijmen Kampman (1), Mark Clijsen (3) en Mart Nabuurs (4) meteen richting vergetelheid gedirigeerd. De zege werd uitgebreid gevierd bij Zorba en Jack’s, waarbij het gescandeerde ‘Achttien, achttien!’ niet van de lucht was. Inmiddels staat er op schaaksite al een verslagje, binnenkort ongetwijfeld meer.
Dit seizoen is er sowieso een van (bijna) clubbrede euforie. Zo boekte ook Stukkenjagers 2 zijn vierde zege in evenzovele matches. Middelburg werd met 6-2 heengezonden, dankzij zeges van Karel Storm (1), Martijn Blom (3), Peter Huibers (5), Jiri Obels (6) en Reinier Jaquet (7). Daar werden nog halfjes aan toegevoegd door César Becx (2) en Erik Dignum (8), dat lukte Fré Hoogendoorn (4) niet. SJ 2 deelt de koppositie in KNSB 3F met Krimpen aan den IJssel, waar het op 7 januari op bezoek gaat.
Stukkenjagers 4 bracht de cruciale match tegen Checkmate tot een goed einde. De 5,5-2,5 kwam zonder bordnederlaag tot stand: Stefan Hess (5), Jean Marie Wildeboer Schut (6) en Jan Otten (8) wonnen, er waren remises voor Peter Lode (1), Ivar Heine (2), Arend-Jan Meerwijk (3), Sander Funk (4) en Guus Vermeulen (7). Het team staat nu twee punten los in NBSB 1B. Ook Stukkenjagers 5 boekte zijn derde zege op rij, en gaat fier aan de leiding in 3A, samen met De Raadsheer 3. Tegen Woensdrecht werd het maar liefst 7,5-0,5. Emil Voorhorst (1), Bastiaan van de Rijt (2), Jeroen van de Rijt (3), Pieter Pulmans (4), Theo Mulder (5), Angelo Franken (6) en Cees Zoontjens (7) dromden rond bord 8 samen om te kijken of Jan van den Dries het feest compleet kon maken, maar hij moest in remise berusten.
Aan berusten is Stukkenjagers 3 nog niet toe, maar het team neemt zijn rol als exclusieve leverancier van verliespunten binnen de club wel erg serieus. Nu bewees men zichzelf in de NBSB Promotieklasse een slechte dienst door tegen Waalwijk weer de nipste der nederlagen te lijden. En dat terwijl de Langstraters aan bord 1 John Greunsven een gratis punt schonken. Helaas kon alleen Joost Op ’t Hoog (5) daar een vol punt aan toevoegen. De remises van Winifred Paulis (4), Lex Karstens (6) en Pepijn Obels (8) brachten de teller niet verder dan 3,5 punt, en daar brachten de nullen van Koen Haast (2), Erik van Ingen (3) en Kienfong Lie Kwie (7) geen verandering in.
De resultaten zijn verwerkt in de SJ-ratinglijst, ook de Eeuwigdurende Stukkenjagers-ranglijst is geactualiseerd, die vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.