Stukkenjagers bij (de) Willem II

Het is bekend dat veel Stukkenjagers regelmatig te vinden zijn in het Koning Willem II Stadion. Eentje, Jan van den Dries, is zelfs al jarenlang voorzitter van de supportersvereniging. Maar woensdag 20 oktober beleefden drie Stukkenjagers die ándere Willem II Experience. Al jaren verzorgen Wil Wouts en Cees Zoontjens een schaakclinic op de sportdag van het Koning Willem II College. Deze keer vergezelden Theo van de Hoek en César Becx onze voorzitter, waarbij Theo zich vooral richtte op het edele damspel. 

Er hadden zich maar liefst 16 schakers opgegeven. Ze werden in twee groepen verdeeld en werkten een halve competitie af. Snelschaak, inderdaad. Met klokken. Dat zorgde voor de nodige stress, maar vooral ook hilariteit. Want zelfs bij een grote materiële voorsprong was winst niet zeker, als de laatste seconden onverbiddelijk wegtikten. In die fase had de wedstrijdleider het dan ook iets drukker om, samen met het meelevende publiek, te wijzen op onreglementaire zetten.

Wat opviel: door het korte tempo en de afwisseling van tegenstanders bleef iedereen twee uur lang ook figuurlijk bij de les. Nog belangrijker: verlies én winst werden grootmoedig geaccepteerd, met respect voor de tegenstander. Fijne sfeer, je ziet het op de foto.

In zo’n toernooitje moet er ook eentje de beste zijn. Die werd bepaald in de finale tussen de groepswinnaars. Kalle (foto onder) versloeg Sikandar (derde van rechts op de foto). Laatstgenoemde had in de voorronde docent Stefan Pat(!)kovic nét achter zich gelaten, geen foute troostprijs.

    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *