Drukbezochte training van Herman Grooten

Een bericht van voorzitter Wil Wouts:

Dinsdag 2 maart was de eerste van vijf online schaaklessen die Herman Grooten gaat geven. Er hadden zich 33 leden aangemeld en er zaten er die avond al 26 in het virtuele klaslokaal. Omdat de ratingverschillen in de klas enorm zijn had Herman materiaal op twee niveaus voorbereid. In het eerste uur lag de nadruk op tactiek, in het tweede uur op strategie. Voor de tactische onderwerpen was het verdrijven van de verdediger met materiaalwinst of mat het hoofdonderwerp. Qua strategie ging het over herkennen van sterke velden en het beoordelen van wat er overblijft na een ruil.

Het eerste uur was speciaal voor 1800-minners (zeg maar de aankomende toptalenten) gecomponeerd, in het tweede uur konden de gearriveerde talenten helemaal los. Het stond iedereen vrij beide lessen te volgen en velen deden dat ook. Iedereen vond het goed dat er een video-opname van gemaakt werd, zodat de afwezigen ook nog op You Tube terecht kunnen. 

Het was interactief – laat dat maar aan Herman over – en soms was door nog openstaande microfoons het geknars van hersencellen goed te horen. Na de twee uur online schaakplezier kreeg je via de mail nog oefenopgaven toegestuurd waar je je  tanden op stuk kunt bijten.

Inmiddels is Herman al begonnen met de voorbereiding van de komende vier lessen, de volgende is op dinsdag 16 maart.

Mochten er nog Stukkenjagers zijn die de vooraankondigingen gemist hebben en alsnog willen deelnemen, dan kunnen zij zich voor de resterende lessen aanmelden bij Wil Wouts, wil@stukkenjagers.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.