De Kentering B – De Stukkenjagers B 1,5-2,5

In de tweede ronde van de NBSB-avondviertallencompetitie revancheerde het B-team zich voor de startnederlaag tegen het C-team. Teamleider Wil Wouts doet verslag.

Op maandagavond werd in Rosmalen de tweede ronde in de avondcompetitie gespeeld. In activiteitencentrum D’n Beer, waar naast het biljarten, het darten en het kaarten ook het schaken in een aparte zaal plaatsvond.

In West-Brabant heeft de zegswijze ‘iemand bij de Beer brengen’ een negatieve betekenis, hopelijk zou dat niet op onze prestatie gaan slaan.

We waren ruim op tijd aanwezig, onder het motto, hard rijden is niet nodig je moet op tijd vertrekken, konden we genieten van een kopje koffie en van knap biljartspel. Het advies van de teamleider – ‘geen alcohol en op tijd naar bed’ – is niet door iedereen even strikt opgevolgd. Maakt niet uit.

Guus Vermeulen op bord 1 offerde een pion om actiever spel te krijgen, hetgeen zich uitbetaalde in een klinkende overwinning.

René Davidse ging aan bord 4  voor een Royal Fork. Hij kon dat met twee paarden op twee manieren doen. Zijn tegenstander elimineerde één manier, bleef de tweede manier over. René merkte op dat zijn dame opzij zetten in plaats van een van de twee paarden slaan effectiever geweest zou zijn. Met een dame meer op het bord is het lekker spelen.

Marieke had op bord 2 een moeilijk eindspel dat mogelijk remise was, maar mogelijk ook niet. Na overleg met de teamleider bood ze remise aan. De tegenstander wist niet goed van de stand op dat moment en accepteerde. Daardoor was het 2,5 tegen 1,5.

En de speler op het vierde bord, wat kunnen we daarvan zeggen? Nou, hij had de opstelling en het wedstrijdformulier foutloos ingevuld en heeft iedereen door de mist veilig naar Tilburg teruggebracht.

Daarmee is zijn belangrijkste aandeel in deze eclatante overwinning wel genoemd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *