De Stukkenjagers A – HSC A

Het A-team mag nog steeds stiekem blijven dromen van het NBSB-kampioenschap. Teamleider Luuk Baselmans vertelt hoe de Helmondse horde werd genomen.
 
Met een weekje vertraging kon de wedstrijd tegen de Helmonders (nog bedankt voor de sportieve medewerking!) gespeeld worden. Op bord 2 kreeg Sam al snel een ogenschijnlijk eng offer tegen. Hij raakte niet in paniek en na secuur verdedigen kwamen hij en zijn tegenstander erachter dat het verschil twee stukken was in Sams voordeel. Na de snelle 1-0 was ook Luuk op bord 1 bezig om een winst binnen te slepen. Hij won een kwaliteit in de opening en speelde dit rustig uit.
 
Door deze vlotte 2-0 tussenstand leek het een gemakkelijk avondje te worden. Dit veranderde echter nadat Sebastiaan op bord 3 in tijdnood vanuit een gelijke stelling het verkeerde pad koos. Zijn tegenstander maakte hier goed gebruik van. Zo werd het 2-1 en kwam de spanning terug in de wedstrijd. 
 
Dat we zouden winnen werd toch wel duidelijk als je een blik wierp op bord 4 waar Herman zat. Op het laatste moment hadden we hem gelukkig bereid gevonden om in te vallen. De stukken van Herman stonden allemaal op mooie velden, terwijl die van de tegenstander heel wat minder mooi stonden. In de tijdnood van de tegenstander wist Herman zijn stukken door te drukken en was het tijd voor de tegenstander om de handdoek in de ring te werpen. 
 
Het werd dus een ruime 3-1 overwinning die ons op een mooie 2e plek neerzet. Zou er nog meer in zitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *