De Stukkenjagers C blijft maar winnen

Maandagavond ging het C-team op bezoek bij De Drie Torens B. Zou het zijn vierde zege in successie kunnen boeken? Teamcaptain Reinier Jaquet brengt goed nieuws:
“Op bord 2 mocht ik de score openen. Tegen Berry Brand kon ik in een stelling met tegengestelde rokades met de opmars b5 en later c4 wits koningsstelling helemaal open leggen. Twee machtige lopers die de hulp kregen van twee torens, een dame en een pion op e3 deden de rest (0-1). Bas Rosheuvel (3) speelde tegen Tommie van Moorsel een gambietvariant tegen het Scandinavisch en had de hele partij mooie compensatie voor de pion; meer dan remise durfde Bas er echter niet uit te halen en gezien de stand op de andere borden was dat ook niet nodig (0,5-1,5).
Aan bord 4 offerde Jan Ottens tegenstander, Peter Paul van der Schoot, een stuk tegen twee pionnen; Jan moest nauwkeurig verdedigen, boette nog een pion in op a7, maar kon intussen wel op de witte koning af met toren, paard en koning. De nietsvermoedende witspeler kwam al vrij snel na de tijdcontrole in een matnet terecht (0,5-2,5). Rudolf Kat (1) had tegen Michel Montenegro een eindspel met K+L+2p tegen K+P maar wist dat niet binnen de gestelde tijd uit te spelen, de remisemarge was ook best ruim. Toen hij door de vlag ging, waren beiden het erover eens dat het remise was, ook al had zwart matpotentieel (1-3).”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.