Litho Knights A – De Stukkenjagers B 3-1

De NBSB-avondcompetitie is weer begonnen. Onze club neemt dit seizoen maar met twee viertallen deel. In de laagste klasse kreeg SJ B maandagavond te maken met een debutant die in de hoogste klasse niet zou misstaan. Teamleider Wil Wouts maakte vliegensvlug een verslag.
 
Onze eerste wedstrijd in de avondcompetitie was tegen het net opgerichte Litho Knights. Dit is een ASML-team dat hun clubavond in het ASML-gebouw heeft. Maar omdat er in dat gebouw geen
toegang is voor niet-ASML-werkers spelen ze in de schitterende sporthal in Waalre. Mooie ruimte, mooie stukken, mooie borden, prima verzorgd en vriendelijke mensen.
Ze hadden speciaal voor ons spelers ingevlogen uit Mexico, Argentinië en Italië. En niet de minsten! Het team speelt voor de eerste keer mee in deze competitie en wilde meteen goed voor de dag komen. Naar mijn inschatting is het nu al een promotiekandidaat. Van een aantal spelers is de rating nog niet bepaald maar ik vrees dat ze geen spelers onder de 1900 hebben.
René speelde tegen Pellitteri (Italië, 1903) die een klassiek King’s Gambit op het bord legde. In de auto terug hoorden we dat dat al meer dan 100 jaar bestaat, René en ik hadden er nog nooit van gehoord. Toch had René een leuke pot en hij hield het lang vol. Uiteindelijk moest hij de vlag strijken.
Jop speelde tegen Ralf Weijers (1936), deed even een mindere zet en ging ten onder. Wil nam het op tegen de Mexicaan Marcos Quintana en had voor zijn gevoel heel lang een evenwichtige stelling. Die werd wel steeds ingewikkelder, totdat een niet voorziene paardenvork hem de das omdeed. Daarna spartelde hij nog tegen, tegen beter weten in.
Maar gelukkig hadden we Guus, die een sterke partij speelde en knap won tegen de Argentijn Joshua Coronel. Derhalve 3-1 voor de Litho Knights in hun eerste competitiewedstrijd. Van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning! We gaan hen ook nog ontmoeten in de zaterdagcompetitie. We zullen in een serieuze training moeten.
 
Het wedstrijdformulier op de NBSB-site liet nog eens zien dat Guus een zeer knappe prestatie heeft geleverd!
 
 
Rating
 
Rating
  Coronel, J. (Joshua) 2053   Vermeulen, G. (Guus) 1738 0 – 1
  Weijers, R.G.J. (Ralf) 1936   Bogaers, J. (Jop) 1811 1 – 0
  Quintana Hernandez, M.I. (Marcos Ivan) 1925   Wouts, W. (Wil) 1316 1 – 0
  Pellitteri, A.C. (Alexis) 1903   Davidse, R. (Rene) 1241 1 – 0
  Gemiddelde Rating: 1954   Gemiddelde Rating: 1527 3-1

Een gedachte over “Litho Knights A – De Stukkenjagers B 3-1

  1. De eerst bekende koningsgambiet werd gespeeld? of geanalyseerd door een zekere Ruy Lopez, ja degene naar wie de spaanse opening is vernoemd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.