Twee gelijkspelletjes in NBSB-competitie

De drie matches van onze avondviertallen leverden op 20 april samen 2 matchpunten op. Eentje daarvan viel ten deel aan De Stukkenjagers B. Tegen BSV A speelde Jan Otten (bord 4) een degelijke remise.  Kopman César Becx dacht zich weer eens in tijdnood; uiteindelijk kwam hij in de slotremisestelling twee zetjes te kort toen zijn vlag viel. Tegelijkertijd leek ook Erik Dignum (2) de koning te moeten omleggen. Maar zijn tegenstandster versmaadde enkele directe winsten, waarna Erik zowaar opeens kansen kreeg in het toreneindspel waarin hij kon vluchten. De tijdnood van de opponente deed de rest: 1,5-1,5. In het resterende dubbeltoreneindspel van Paul Castermans (3) zat te weinig muziek voor een ultieme winstpoging: remise en dus 2-2.

Dat was ook de uitslag bij De Stukkenjagers D – OSV A. In deze wedstrijd wonnen alle witspelers. Voor ons waren dat last-minute invaller Toon Stuart (2) en Max Mutter (4), terwijl Tsz Keung Wong (1) en Leo van Gelder (3) het loodje legden.

Over het loodje leggen gesproken… dat kon je De Stukkenjagers E gerust toevertrouwen tegen hoogvlieger RDS A. De Sint-Oedenrodenaren moesten er her en der wel voor werken, maar uiteindelijk bleven Roger Bougie (1), Theo van den Hoek (2), Nico Dignum (3) en Wil Wouts (4) toch met lege handen achter: 0-4. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.