Bekerteam rondje verder

Ons KNSB-bekerviertal, samengesteld uit spelers van De Stukkenjagers 1, heeft dinsdagavond zijn eerste match in de editie 2022-2023 tot een goed einde gebracht. Met grote moeite, dat wel. Na een vrije ronde die hoort bij de status van – ahum – Meesterklasser moest in ronde 2 in Eindhoven worden aangetreden tegen de bepaald niet zwakke tweedeklasser WLC. Om ’n uur of half elf was de stand nog steeds 0-0. Daarna wist Luuk Baselmans aan bord 1 het voordeel van het loperpaar tegen toren + pion strak tot gelding te brengen, 1-0. Daar stond tegenover dat Sam Baselmans het aan bord 2 al een tijd moest doen met toren + paard tegen vijandelijke dame. Een te grote opgave en dus 1-1. 

De partij van Herman Grooten aan bord 4 zat lang in strategisch vaarwater, maar naarmate de avond vorderde werd de strijd scherper en gecompliceerder. Helaas raakte Herman daarbij de controle over de stelling kwijt: 1-2!

Gelukkig had Bob Jansen aan bord 3 al een tijdje een pion meer, en tegen zijn gewoonte in ook voldoende tijd om het voordeel in alle rust uit te breiden naar (kwaliteits)winst: 2-2 en dat betekende dus beslissingsvluggertjes met verwisselde kleuren. 

De onzen begonnen aan deze klus in de wetenschap dat een hernieuwde 2-2 voldoende zou zijn om door te gaan; dan zou immers de regel in werking treden dat de uitslag aan het laatste bord in de reguliere wedstrijd wordt weggestreept, alvorens nogmaals de balans op te maken. ‘Gunstig’ dus om daar een 0 te hebben staan.

Uiteindelijk bleken de heren dit ultieme sluipweggetje niet te hoeven bewandelen. Ruim na middernacht kon onze razende verslaggever ter plekke, Henk Jan Beukema, het verlossende nieuws mailen: de snelschaakbarrage (foto) eindigde namelijk in… 4-0!

Wie weet is deze benauwde zege – net als vorig seizoen – de opmaat voor plaatsing voor de Final Four. Om die te realiseren zullen er nog wel drie net zo pittige matches moeten worden gewonnen.

WLC – De Stukkenjagers    2-2  (0-4)

Guus Bollen (2187) – Luuk Baselmans (2313)       0-1  (snelschaak: 0-1)

Bas van Doren (2121) – Sam Baselmans (2230)   1-0  (snelschaak: 0-1)

Robert Klomp (2086) – Bob Jansen (2175)           0-1  (snelschaak: 0-1)

Thomas Kools (2086) – Herman Grooten (2268) 1-0  (snelschaak: 0-1)

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *