Erik Nicolai haalt 100% bij rapidschaak

Op woensdagavond 9 augustus deden 18 schakers mee aan het (vierde) zomeravondrapidtoernooi. Erik Nicolai kwam, zag en overwon: met 5 uit 5 bleef hij César Becx een punt voor. Op de gedeelde derde plaats eindigden Jan Douwes, Karel Storm en de sterk spelende Guus Vermeulen.
Tegelijkertijd werden er nog wat kliekjes uit de slotcyclus van de Groepencompetitie weggewerkt. Daarbij slaagde Peter Vincken erin om voor het eerst te promoveren naar de C-groep. Door de overwinning op Paul Vermee kwam hij op 6 uit 8. In de C-groepen vielen ook enkele beslissingen. In de C1 won Jeffrey van Huijgevoort zijn laatste partij van hekkensluiter Jan Bergsma. Daarmee promoveerde hij Kees Gelens tot tweede degradant. Zelf kwam Jeffrey op 3,5 punt. Omdat hij over minder SB-punten beschikt dan Jan van den Dries, moet Jeffrey hopen dat François Moran (nu 7-3) geen remise scoort tegen Bart van den Berg. Dan zou hij immers Jeffrey op SB-score passeren. François zal het sowieso niet cadeau krijgen, want Bart gaat nog voor de promotie.
Hoe het ook afloopt, degene die uiteindelijk als nummer 7 eindigt, zal nog moeten kampen met de nummer 7 uit de C2. Dat is Ton Tepe geworden. Met zijn 3,5 uit 9 kwam hij SB-punten te kort om Rene Davidse voor te blijven. De andere rivaal, Jan Weijters, wipte in ultimo naar 4 punten door degradant Ivar van der Heide te verslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.