Hoezo zomerpauze?

Op de eerste zomerse clubavond gaven toch nog 20 spelers acte de présence. Voor acht van hen stonden er nog inhaalpartijen voor de Groepencompetitie op het programma. In de C1 deed Thomas Tepe uiteindelijk goede zaken tegen Jan van den Dries. Die dacht een penning te ontkrachten met een paardoffer, terwijl juist een torenoffer aangewezen was. Zoals het nu ging kon Thomas toeslaan en een belangrijke stap richting B-groep zetten. In de C2 ging de koploper wél onderuit. Cees Zoontjens kreeg in een spannende stelling tegen Jan Weijters last van tactische luchtspiegelingen. Hij zag het ingeleverde materiaal niet terug, al wist hij nog wel op curieuze manier met zijn torens de zwarte stelling binnen te dringen. Jan bleef echter koel en zette met deze zege een grote stap richting handhaving. Voor Cees komt het nu aan op de beslissende partij met Emil Voorhorst. De winnaar promoveert rechtstreeks, voor de verliezer is er een beslissingsmatch tegen de andere nummer 3.
In de D-groep zetten Coen Klaassen en Peter Vincken rasse schreden richting de C-groep door vlot te winnen van respectievelijk Sjors van de Ven en Fons van Leersum.
De overige aanwezigen hielden zich bezig met rapidschaak. César Becx won alle vijf zijn partijen, Erik Dignum en Bas Rosheuvel scoorden 3,5 punt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.