‘Je moet nooit je dame weggeven!’

Je hebt nog de Algemene Beschouwingen van twéé clubavonden te goed. Vorige week was het thema ‘EGS rulezz’; alle vier de ‘Goirlenaren’ in de Groepen 1 en 2 sloegen onverbiddelijk toe. Puntjes derhalve voor Bart Plasmans, Alex van Lanen, Pascal Graafmans en Jasper Kools. Verrassingen waren er nauwelijks, al verdienen de remises die Karel Storm en Paul Castermans in de topgroep behaalden tegen de uitgesproken ratingfavorieten Bob Jansen en Sam Baselmans zeker respect. De resultaten vind je hier. 

Nee, dan afgelopen woensdag. Volop drama. Vooral voor de ratingfavorieten in de Groepen 6 en 7 was het een hard gelag. Zo gaf  Jeffrey van Huijgevoort tegen Jan Hes een stuk weg, waardoor Jan met een ratingklapper aan zijn seizoen begon. In Groep 7, op sjiek in de koninklijke Balkonzaal,  gingen de favorieten voor de promotie beiden hard onderuit. Coen Klaassen kreeg klop van Yoran Viveen, terwijl Jan Bergsma ten onder ging tegen Fons van Leersum. Die laatste had een goeie tip voor Jan, getuige zijn verslagje: “Hij deed hetzelfde wat mij ook al de nodige keren overkomen is. Je moet nooit je dame weggeven.” Kennelijk was het besmettelijk, want in dezelfde zaal had een andere Jan – Weijters – last van dezelfde vrijgevigheid. Ivar van der Heide incasseerde.

In Groep 1 is er sprake van radicale nivellering. Niet de usual suspects voeren de ranglijst aan: met +1 staan Rudolf Kat en Lex Karstens er het best voor. Lex bood in een attractieve partij tegen John Greunsven remise aan, maar die vond dat zo’n mooie partij niet in remise moest eindigen. Hij had Lex bijna mat, maar na een verkeerde zet ging het richting omgekeerde; John ging door de vlag heen.

In Groep 4 kreeg de topper tussen Thomas Kaufmann – Thomas Tepe een onverwachte wending. Voor laatstgenoemde dan toch. Bij het koffie halen na de opening meldde hij opgetogen: ‘Ik sta al een stuk voor. Misschien zie ik het verkeerd, maar ik zie niet zo gauw wat hij heeft.” Met zo’n voornaam moet je niet raar staan te kijken als ongeloof zich van je meester maakt. Er stond aan het eind van de avond toch echt 1-0 op het formulier.

Alle uitslagen vind je hieronder, de mutaties in de Stukkenjagers-ratinglijst kun je hier bekijken.

Groep 1 

Bob Jansen – Bart Plasmans 1-0

John Greunsven – Lex Karstens 0-1

Sam Baselmans – Karel Storm 1-0

Paul Castermans – Rudolf Kat 0,5-0,5

Groep 2

Bastiaan van de Rijt – Maarten Werkhoven 1-0

Groep 3 

Emil Voorhorst – Pranav Paithane 1-0

Gert-Jan van Dijk – Bas Rosheuvel 0-1R

Marieke Sarton – Jeroen van de Rijt 1-0

Groep 4  

Yuri Gassner – Leo van Gelder 1-0

Kees Gelens – Elroy Kerstens 1-0

Thomas Kaufmann – Thomas Tepe 1-0

Groep 5

Roger Bougie – Satwik Singh 1-0

Jan Weijters – Ivar van der Heide 0-1

Rene Davidse – Theo van de Hoek 1-0 

Jan van den Dries – Carlo Butalid 0-1

Groep 6

Jeffrey van Huijgevoort – Jan Hes 0-1

Wil Wouts – Theo Mulder 0-1

Paul Vermee – Daan van Kalken 1-0

Groep 7

Jan Bergsma – Fons van Leersum 0-1

Yoran Viveen – Coen Klaassen 1-0

Ad Haans – Bert Wels 0-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *