Ongeloof bij Thomas Mollema

Je hebt nog het verslag van de Groepencompetitieavond van woensdag 4 oktober tegoed. Horen we daar een vreugdekreetje in huize Baselmans?

In de D-groep worden de kaarten steeds nadrukkelijker geschud. Zo zette Kees Gelens zijn zegereeks onverdroten voort; deze keer kreeg Paul Vermee klop. Bjoern Hofmans wist met zwart Jan Bergsma te verschalken en kan weer omhoog kijken. Wil Wouts kan, na de zege op Ad Haans, weer richting C-groep gaan denken. Hans Groffen opende zijn score-account door met zwart Fons van Leersum te verslaan.
Een niveautje hoger, in de C-groepen, was er felle strijd. In de C2 maakten Leo van Gelder en Cees Zoontjens hun favorietenrol waar tegen respectievelijk François Moran en Coen Klaassen. In de C1 eindigde het topduel Henry Flikweert-Andries Deliën in remise. Volgens de computer (van Andries) mocht Henry daar het meest tevreden mee zijn. Ook Guus van Heck en Jeffrey van Huijgevoort deelden het punt.
Dat deden ook Maarten Werkhoven en Jan Otten, in de B2. Hevige strijd bij Huong Do-Toon Stuart in de B1. Huong ging in de opening in de fout en moest lang aanklampen om er nog iets van te maken. Dat lukte zowaar toen Toon in het dubbeltoreneindspel de witte tegenkansen onderschatte. Het liep zo uit de hand dat Huong de zwarte koning pardoes mat zette. Bas Rosheuvel sloeg de weg omhoog weer in door Thomas Tepe terug te wijzen.
In de A-groep zegevierden de jonkies. Nou is dat bij Karel Storm-Mark Clijsen een enigszins gezochte typering, maar Mark wón wel. Nee, we doelen vooral op de twee echte jeugdspelers. Sjoerd van Roon kwam in de B2 op 2 uit 3 door Erik Dignum onderuit te halen. Voor de grote verrassing van de avond moesten we in de A1 zijn. Daar slaagde Thomas Mollema er maar niet in om het verzet van Luuk Baselmans te breken. Thomas zou Thomas niet zijn als hij daarbij niet tot het gaatje zou gaan. Dat bleek echter een heuse afgrond te zijn; Luuk was niet te beroerd om hem het beslissende zetje te geven. We zien het ongelovige gezicht van Thomas voor ons: voor het eerst een partij in de Groepencompetitie verloren!
Over jonkies gesproken… Rudolf Kat pakte alvast een puntje in de playoffs, hij sloeg toe tegen Sebastiaan Dijksman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.