We zijn weer begonnen!

Woensdagavond 14 januari ging in De Kerktuin de tweede cyclus van de Groepencompetitie van start. Met 43 deelnemers zijn de groepen weer goed bezet. In de D-groep ging Peter Ansems, na lange tijd weer intern actief, vanuit een goede stelling alsnog onderuit tegen Tim Veenstra. Elsbeth Bakker wist met geconcentreerd spel een andere nieuwkomer, Frank Boomsma, in het eindspel te vloeren. Angelo Franken incasseerde het punt, nadat Paul Vermee in een spannende stelling in de fout ging. In de C-groep sloeg Pieter Pulmans meteen de weg terug naar de B in door met zwart Emil Voorhorst te verslaan. Guus van Heck (tegen Theo Mulder) en Leo van Gelder (tegen Jan van den Dries) waren de andere winnaars in deze groep. Cees Zoontjens boekte een verdienstelijke remise tegen Maarten Heller.
In de B-groepen was Bas Rosheuvel heel snel klaar met de hoger gerate Kienfong Lie Kwie, die blunderde. Kees Gelens baarde opzien door het punt te delen met titelfavoriet Joost Op ’t Hoog. Ook Maarten Bosma nivelleerde een flink ratingverschil door te remiseren met Lex Karstens. Verder waren er hier winstpunten voor Ruud Feelders, Reinier Jaquet, Maykel van Rijen en Bastiaan van de Rijt. In de parallelle A-groepen maakte de uit Duitsland afkomstige IM Jan Sprenger (2512) zijn debuut. Mart Nabuurs wist hem het vuur na aan de schenen te leggen, maar ‘zag’ bij zijn vooruitberekening van een aanvalscombinatie de slotzet niet. Weg kans, waarna Jan het gedecideerd afmaakte. Ook Bram van den Berg kwam in zwaar weer terecht, maar Ron de Veen versmaadde in een ongebalanceerde stelling een sterke aanvalsvoortzetting. Daarna sloeg Bram alsnog toe. Anne Haast opereerde subtieler, zij wist Erik Dignum in het pionneneindspel uit te temperen. Mark Clijsen en César Becx hielden het op remise in een, tot beider verwondering, vrij correct ogende partij.
Alle resultaten zijn inmiddels verwerkt in de SJ-ratinglijst, die je hier kunt bekijken. Binnenkort zullen de volledige groepenschema’s worden gemaild en op de site verschijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.