En de winnaars zijn…

Vrijdag 21 februari namen 29 inloopschakers deel aan de laatste twee ronden van de tweede periode. Acht van hen deden dat foutloos, nou ja… ze scoorden in ieder geval 100%: Jerry Arrendell, Ton Renes, Hans van Orsouw, Marsel van Hoorn, Bastiaan van de Rijt, Kienfong Lie Kwie, Sebastiaan Dijksman (allen 2 uit 2) en Ad Haans (1 uit 1). Ook Hans Groffen (1,5 uit 2) en Cees Zoontjens (0,5 uit 1) bleven ongeslagen.

Bij het opmaken van de stand was het geen verrassing dat Jan Douwes het algemeen klassement op zijn naam heeft geschreven, zoals je hier kunt zien. Met deze zege plaatst hij zich, net als Sebastiaan Dijksman als winnaar van periode 1, voor de kampioenencompetitie om de titel Inloopschaker van het Seizoen.

Spannender was het in het ratingwinstklassement. Thomas Kaufmann slaagde er door winst in de slotronde pas in de eindzege veilig te stellen; de marge met nummer 2 Frans Pistorius was immers minder dan de 20 punten verschil die elke partij kan maken. Voor Thomas levert deze eindstand een Cinecitta-bon op.

Op vrijdag 28 februari begint eenieder weer met een schone lei, bij de start van periode 3. Je bent van harte welkom in Cinecitta om een of twee rapidpartijen (25 minuten + 5 seconden increment per zet) te spelen. Wie zich voor 13.30 en/of 14.45 uur meldt in de Ristobar aan de Willem II-straat 29 kan meteen aanschuiven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *