Volop zomers rapidschaak in Cinecitta en Theseus

De Groepencompetitie zit er (bijna) op, in juli en augustus krijgt het rapidschaak ruim baan op onze woensdagse clubavonden. Vanaf woensdag 6 juli is iedere schaker welkom om gratis mee te doen aan een wekelijks rapidtoernooi. Wie zich voor 20.00 uur meldt in Ruimte X van Cinecitta aan de Willem II-straat 29 kan meteen meedoen. Elke avond staan er vijf ronden op het programma, waarin je steeds speelt tegen iemand die in de voorgaande ronden even (on)succesvol was, waardoor de krachtsverschillen klein blijven. De bedenktijd bedraagt 12 minuten per speler + 3 seconden per zet. Van de zeven geplande toernooitjes zal een algemeen klassement worden bijgehouden, met prijsjes aan het eind.

Ook op maandag

Eenzelfde formule wordt ook al jaren gehanteerd door onze buren van De Drie Torens. Zij organiseren dan ook voor iedereen toegankelijke rapidtoernooien op de zomerse maandagavonden vanaf 11 juli. Plaats van handeling is Café Theseus aan de Bredaseweg 167. Ook hierbij is vooraanmelding niet nodig; wie er voor 20.00 uur is kan meedoen.

En op vrijdag…

Uiteraard gaan onze wekelijkse inloopschaaksessies op vrijdagmiddag, in het Atrium van Cinecitta, ook in de zomer gewoon door. Het tempo ligt dan iets lager: 25 minuten per speler + 5 seconden per zet.  Elke middag staan er twee ronden op het programma. Wie aan de eerste ronde wil meedoen, moet voor 13.50 uur present zijn. De uiterste meldtijd voor ronde 2 is 14.50 uur. Deelname staat open voor iedere schaker en is gratis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *