De ratings van 1 januari: nog geen FIDE-bonus

Het is weer de eerste van de maand en dus zijn de KNSB- en FIDE-ratings geüpdatet. Naar die laatste werd door alle onder 2000-krabbelaars reikhalzend uitgekeken, want de FIDE had hun een flinke opwaartse ratingdeflatiecorrectie in het vooruitzicht gesteld. Helaas zullen zij nog wat geduld moeten oefenen, want nu blijkt dat dit op z’n vroegst op 1 maart gaat gebeuren. 

In de KNSB-ratings van 1 januari is onder andere de KNSB-ronde van 16 december verwerkt, en ook alle resultaten van de NBSB-avond- en zaterdagcompetitie tot nu toe. Op de lijst van de snelste stijgers kun je zien voor wie dat goed nieuws is. Liefhebbers van leedvermaak moeten – gezien de toegenomen omvang van onze club – juist scrollen naar de tweede pagina.

Als je via bovenstaande link in het menu op ‘Spelers’ drukt kun je zoeken naar je eigen profiel, met onder ‘Toernooien’ alle details over winst of verlies.

Dan is er ook nog een aparte KNSB-jeugdratinglijst, waarop onze ervaren jeugdspelers doorgaans een hogere rating hebben dan op de ‘gewone’. 

Ook in de FIDE-elo’s is de KNSB-wedstrijd verwerkt, net als die van de Interclubs en enkele toernooien. Bekijk de lijst met Stukkenjagers en hun FIDE-ratings per 1 januari. Op de FIDE-site kun je, door je naam in te tikken en wat klikjes, te weten komen welke partijen je hoeveel punten hebben gekost of opgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.