Negen koplopers in Stukkenjagers Open

In de tweede ronde van ons open toernooi hadden de toppers het geen van allen echt gemakkelijk. Hoewel… Bob Jansen wist de onconventionele openingsopzet van Lex Karstens te ontzenuwen door met een klassieke pionnenstorm diens koningsvleugel lam te leggen. Daarna ging het vanzelf. Luuk Baselmans en Herman Grooten hadden aanzienlijk langer werk. Luuk moest tegen Rudolf Kat tot het D+T+L-eindspel wachten om het verschil te maken, terwijl Herman tegen Ron de Veen geduldig manoeuvrerend in een leeggelopen zaal zijn voordeel in een 2T+P-eindspel te gelde maakte.
Heel wat spectaculairder ging het er aan toe bij César Becx-Robin Verhoeven. De computer sloeg – na afloop dan – al snel uit naar +4 à 7 voor César, maar die verdwaalde weer eens in zijn eigen tactische mogelijkheden. In de incrementfase kwam de zege zelfs √©√©n moment in gevaar, maar dat ging ongemerkt voorbij.
Ook Sam Baselmans, Erik Dignum, Ruud Feelders en Henk Jan Beukema boekten hun tweede overwinning. Twee ratingtoppers konden hun status niet waarmaken. Thomas Kools kwam niet verder dan remise tegen collega-EGS’er Bart Plasmans, die in onze interne aan vastigheid heeft gewonnen. Neo-Stukkenjager Erwin Meeuwsen zorgde voor de grootste surprise in de partijen tussen de éénpunters; hij voegde zich bij de koplopers door Karel Storm te verslaan.
Maar de allergrootste ratingklapper van de avond maakte Frans Pistorius die – als we het uitslagenblaadje mochten geloven – Ton Renes onderuit haalde. Bij navraag bleek het te gaan om een keurig afgemaakte aanval. Hulde! Daarbij verbleken zelfs de verdienstelijke remises van Cees Zoontjens en Carlo Butalid tegen respectievelijk Jan Otten en Jasper Kools enigszins.
De uitslagen van ronde 2 vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *