50% in Wijk aan Zee

De vjf Stukkenjagers in het Tata-toernooi brachten dinsdag de helft van de mogelijke punten binnen. Sjoerd van Roon (foto) en Constantijn Beukema wonnen hun partij. Sjoerd komt hierdoor terug op 50%, terwijl Constantijn met 4 uit 5 gedeeld aan kop gaat in zijn groep. Luuk Baselmans stond steeds iets beter in zijn partij tegen Machteld van Foreest, maar genoeg voor de winst was het niet: remise.  

Erwin Kalle moest deze keer verlies incasseren. Zijn fraaie winstpartij van maandag vind je inmiddels bij het vorige artikel. Stefan Beukema moest het in de Challengers opnemen tegen een van de ratingtoppers, Anton Korobov (2676). Aanvankelijk leek onze man vlot naar een nederlaag te worden gecombineerd, maar toen zwart geen genadeklap uitdeelde kwam Stefan even terug naar 0.00 in computertaal. Helaas hield hij dit niet vol, zodat hij nu op 2,5 uit 9 staat.

Alle partijen van de Masters en Challengers zijn (met live-commentaar) te volgen op chess24.com. Daar vind je óók de live-partijen van Luuk in de Qualifiers-tienkamp

Stefan Beukema (Challengers): 2,5 uit 9

Luuk Baselmans (Qualifiers): 1,5 uit 5

Sjoerd van Roon (1B): 2,5 uit 5

Constantijn Beukema (3D): 4 uit 5

Erwin Kalle (3E): 2,5 uit 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.