Aalglad in Dieren

In de vierde ronde van het Open NK in Dieren is Sjoerd van Roon op miraculeuze wijze ontsnapt aan zijn eerste nederlaag. Met zwart tegen favoriet en medekoploper Rick Lahaye ging het mis in het middenspel. Het leek een kwestie van tijd eer Sjoerds opgejaagde koning en/of dame het loodje zouden leggen. Maar zie, de knock-out bleef achterwege en Sjoerd kon vluchten in een eindspel van loper + paard + 2 pionnen tegen de ogenschijnlijke overmacht van toren + 5 pionnen. Nog steeds verloren, maar Sjoerd verdedigde zich zo hardnekkig en inventief dat Rick het spoor bijster raakte. Zo blijven beiden de leiding delen met 3,5 uit 4.

In dezelfde groep remiseerde Sam Baselmans voor de derde keer in successie. Luuk Baselmans moet na zijn derde nederlaag alles zetten op de tweede toernooihelft.

In de Reservegroep A kreeg Robin Verhoeven helaas zijn eerste nederlaag te slikken. Jasper Kools boekte weer een lekkere zege, zodat beiden nu op 2,5 uit 4 staan.

De live-partijen zijn, elke middag vanaf 13.00 uur, wel goed te volgen.

In de hoop op beterschap toch nog de links naar de uitslagen & standen:

Resultaten Open NK

Resultaten Reservegroep A

 

2 gedachten over “Aalglad in Dieren

  1. Hoi César, de uitslagen zijn inderdaad niet altijd makkelijk te volgen. Soms helpt het om op een andere browser te kijken, dan zijn de uitslagen ineens wel zichtbaar. De mobiele gebruikers die het toernooi willen volgen, kunnen op hun telefoon switchen tussen de desktopweergave en de mobiele site, dat werkt in ieder geval voor ons. Overigens heeft Jasper gisteren weer knap gewonnen en heb ik helaas de eerste nederlaag moeten verwerken. Hopelijk kunnen we straks weer allebei winnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.