Constantijn Beukema en Reinier Jaquet scoren erop los

Het Tata Steel Chess Tournament nadert zijn einde. In de wel heel erg challengende Challengers heeft Stefan Beukema inmiddels zijn doel moeten bijstellen. De focus ligt nu bij het vasthouden van de voorlaatste plaats. In de Qualifiers scoort Luuk Baselmans ongeveer conform zijn ratingverwachting. Dat geldt ook voor Sjoerd van Roon in 1B en Erwin Kalle in 3E. De SJ-uitschieter is Constantijn Beukema, die met 6 uit 8 (TPR 2140) de leiding deelt in 3D en dus nog kans maakt op promotie.

Alle partijen uit de laatste ronde van de Masters en Challengers zijn zondag (met live-commentaar) te volgen op chess24.com. Daar vind je óók de live-partijen van Luuk in de Qualifiers-tienkamp

Stefan Beukema (Challengers): 2,5 uit 12

Luuk Baselmans (Qualifiers): 3 uit 8

Sjoerd van Roon (1B): 4,5 uit 8

Constantijn Beukema (3D): 6 uit 8

Erwin Kalle (3E): 4,5 uit 8

Stukkenjagers in Duitsland

Sinds donderdagavond is een contingent van onze leden weer aan de slag in de NordWest Cup in het Noord-Duitse Bad Zwischenahn. Met een fraai uitzicht vanuit de speelzaal, zoals je op de foto kunt zien. De hoofdgroep is in de breedte sterk bezet en dat zorgde ervoor dat er in de eerste twee ronden geen enkele winstpartij kon worden gefêteerd. Maar daarna kwamen diverse spelers prima op gang. Reinier Jaquet ging van 0 uit 2 naar 3 uit 5, en ook Peggy van Amerongen mag zeer tevreden zijn met haar 2,5 uit 5. César Becx staat met 2 uit 5 op zijn eigen TPR. Voor Arjen van Amerongen en Fré Hoogendoorn (beiden 1,5 uit 5) is dat een uitdagende doelstelling. Marleen van Amerongen maakte na twee ronden (eventjes) een pas op de plaats. 

Alle details kun je hier vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.