Jeugdteam schrijft historie

Van Henk Jan Beukema ontvingen we een verslag van het Noord-Brabants Kampioenschap voor jeugdteams in de D-categorie (tot en met 12 jaar) dat zondag 17 maart in Veldhoven werd gehouden.

Afgelopen weekend was er een nieuw historisch momentje in de nog relatief prille geschiedenis van onze jeugdafdeling. Voor de eerste keer konden we een jeugdteam inschrijven dat volledig bestond uit spelers van onze eigen jeugdwerking. Voor ons D-team speelden Kees, Jens, Anh en Chris.
Bij aankomst in de speelzaal troffen we een indrukwekkend deelnemersveld, met teams van ESV (2x), Best Moves (2x), HMC (2x), WLC en De Stukkenjagers. De selecties van met name ESV, HMC en Best Moves behoren tot de top van Nederland, met in hun midden diverse medaillewinnaars op recente individuele Nederlandse jeugdkampioenschappen.

Ons D-viertal pakte al in de eerste ronde een matchpunt tegen WLC, dankzij overwinningen van Anh (bord 3) en Chris (bord 4). Daarmee was de dag eigenlijk al geslaagd. Daarna volgde een reeks van vijf ronden tegen louter Nederlandse topjeugdspelers. Er werd gevochten als leeuwen, maar er viel voor onze jongens in punten uiteraard niet veel te halen. Het was wel een zeer leerzame ervaring om tegen dit soort topspelers te spelen. Waarbij Kees (bord 1) in ronde 6 een fraai persoonlijk succesje boekte met een geweldige pat-truc.

In de laatste ronde (tegen HMC 2) leek er zelfs nog een teamoverwinning in te zitten, maar er vielen een paar kansrijke stellingen nét de verkeerde kant op. Gelukkig lukte het Jens (bord 2) wél om een sterke partij te bekronen met een overwinning. Zo wist uiteindelijk elk van onze spelers individueel wel een keer een (half) punt te pakken. Best knap bij een teamdebuut in dit loeisterke en ervaren deelnemersveld.

Op de foto zie je dat ze zelfs in de pauze enthousiast doorspeelden, tegen elkaar. De stemming bleef er tot het laatst goed in en de tomeloze inzet van de spelers werd na afloop beloond met een welverdiend ijsje.

De volledige eindstand is hier te vinden.

Op zondag 14 april zijn de teams van de C- en E-categorie aan de beurt. Ook in deze categorieën zullen we vertegenwoordigd zijn met een jeugdteam van onze club. Daar kijken we nu al naar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.