NOAD herleeft in Dieren

Ietsje oudere Tilburgers herinneren zich vast wel NOAD, in de jaren zestig nog actief in de Tweede Divisie van het betaald voetbal. Inmiddels – net als RKTVV en die andere betaaldvoetbalclub LONGA – opgegaan in FC Tilburg, maar vandaag tijdens het Open NK beleefde NOAD een revival. De afkorting staat namelijk voor Nooit Opgeven Altijd Doorgaan, en dat credo typeerde de dinsdag van onze jongens in de hoofdgroep. Zo richtte Sjoerd van Roon zich knap op na zijn eerste nederlaag. Hij plaatste tegen IM Nick Maatman vanuit een mindere stelling een venijnige counter waarop zijn tegenstander het antwoord schuldig bleef. Hiermee knokte Sjoerd zich terug naar een gedeelde tweede plaats, met 5,5 uit 7 (en een TPR 2471!) staat hij een halfje achter koploper Lahaye. 

Ook Luuk Baselmans lijkt het opgeven te hebben afgezworen. Hij boekte zijn tweede achtereenvolgende zege en klom naar 50%. In de laatste twee ronden kan hij het ratingverlies nog verder wegpoetsen.

Sam Baselmans beleefde tegen de Indiase FM Sekar een moeilijke dag. Lange tijd keek hij tegen een matige stelling aan, en na het inboeten van een kwaliteit leek hij het eindspel te gaan verliezen. Totdat… de tegenstander die kwaliteit pardoes teruggaf, in de veronderstelling naar een gewonnen pionneneindspel af te wikkelen. Helaas bleek Sam gevoelig voor deze ‘zekerheid’ en gaf hij na enig nadenken inderdaad op. Maar de stelling was bij nadere beschouwing toch remise te houden, dankzij de zogeheten ‘verre oppositie’. Een minder leuk gevalletje NOAD derhalve. 

In de Reservegroep A kon Robin Verhoeven de sprong naar de top van het klassement niet maken; hij blijft op 4 punten (uit 7) staan en kreeg gezelschap van Jasper Kools, die wederom een veel hoger gerate speler in bedwang hield. Of het woensdag – als ze tegen elkaar spelen – ook weer NOAD wordt is zeer de vraag.

De live-partijen uit alle ronden zijn na te spelen en, elke middag vanaf 13.00 uur, te volgen.

De links naar de uitslagen & standen:

Resultaten Open NK

Resultaten Reservegroep A

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *