Op het podium in Vught en Boxtel

Ook de afgelopen weken zijn er weer Stukkenjagers op de 64 toernooivelden actief geweest. En met succes. Zo slaagde Mark Clijsen er op 16 juni in om tijdens het Caféschaaktoernooi in Vught beslag te leggen op de gedeelde tweede plaats, met 5,5 uit 7. Hij bleef daarmee onder anderen clubgenoten Mark Haast en Frans Konings voor. Meer details zullen te zijner tijd hier verschijnen.
Mark Haast beklom een weekje later alsnog het podium, in Boxtel. Daar werd hij met 5,5 uit 7 gedeeld tweede in de Huub van Dongen Memorial. Een mooi verslag vind je op de site van het Dubbelschaak ‘97, dat zijn clubicoon weer een warm eresaluut bezorgde.
En dan presteert onze meest actieve toernooispeler, Rudolf Kat, prima in de twee toernooien tegelijk. In het Open Kampioenschap van Woerden zit hij, met nog één ronde te gaan, op het vinkentouw voor een mooie prijs, zoals je hier kunt checken. Nog beter presteert hij in het Persoonlijk Kampioenschap van de Leidse Schaakbond. Met de slotronde voor de boeg heeft hij 3,5 uit 6 in het sterke veld, goed voor een TPR van 2143. De tussenstand vind je hier.
Ook César Becx gaat zich graag te buiten aan toernooischaak. Hij nam van 22-24 juni deel aan het zesrondige HSG Open. Dat doorstond hij met 3,5 uit 6 op zijn eigen niveau Рvoorin de 2100. Debet daaraan was vooral zijn enige nederlaag; vanuit gewonnen stelling liep hij Рniet voor het eerst Рop een counter van IM Tea Lanchava. Meer plezier beleefde hij aan twee plofzetten. De cijfers vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.