Sjoerd van Roon verslaat grootmeester

De drie Stukkenjagers die deelnemen aan het Grenke Chess Open in Karlsruhe hebben er vijf van de negen ronden opzitten. Sjoerd van Roon startte met een nederlaag tegen een lager gerate speler, maar revancheerde zich geweldig voor deze faux pas. Na zeges in de ronden 2 en 3 wist hij in ronde 4 de Kroatische grootmeester Leon Livaic (2558) te verschalken. Daarna volgde een remise, 3,5 uit 5 dus. Ook Tommy Grooten doet het uitstekend. Na vijf ronden staat hij op 50%, met een TPR van 2229. Die score heeft ook Herman Grooten, die aan het terugkomen is van een matige start. Meer info over dit negenvoudige toernooi, met twee ronden per dag, vind je op de toernooisite. Voor de resultaten kun je het best hier terecht.

In het zesrondige Tapijtgigant Open Alkmaars SchaakKampioenschap hebben onze leden nog geen potten kunnen breken. Hoewel, Jasper Kools staat op een keurige 1 uit 2. Eenzelfde score heeft Sam Baselmans, die in ronde 2 onverwacht verloor. César Becx slaagde er op een ingenieuze manier in twee opgelegde winststellingen in tijdnood volledig uit handen te geven. Details vind je op de toernooisite.

Een gedachte over “Sjoerd van Roon verslaat grootmeester

  1. Is het verloop van de partij van Sjoerd bekend bij de redactie? Ik zou het namelijk wel leuk vinden te zien hoe Sjoerd een dergelijke speler wist te verslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.