Stukkenjagers vinden overal een podium

Na een dikke week pauze pikken we de draad op. Er is in de tussentijd druk geschaakt. Op 2 juni was er weer een bijzonder geslaagde editie van het Stukkenjagers DUO Kroegloperstoernooi. Maar liefst 55 teams hopten de hele dag van café naar café. Aan het eind van de dag werden de prijzen verdeeld. Minstens twee Stukkenjagers vielen in de prijzen. Erik Dignum legde samen met Jan Douwes beslag op de ratingprijs tot 4200, terwijl rapidbeest Hans Groffen ook hier, samen met broer Ludo, toesloeg: de ratingprijs tot 3200. Meer details vind je in het verslag van organisator Bram van den Berg op schaaksite.nl.
In datzelfde weekeinde waren nog minstens twee SJ’ers actief op de 64 velden. Luuk Baselmans sloeg zijn slag in het rapidtoernooi van de Zaltbommel Zuilichem Combinatie. In de A-groep legde hij met 6,5 uit 7 beslag op de hoofdprijs. Meer details kun je hier lezen. Herman Grooten nam deel aan Open Kampioenschap van Utrecht. In dit sterk bezette weekendtoernooi herstelde hij zich goed na een onverwachte nederlaag in ronde 2: 4,5 uit 6 en toch zijn ‘eigen’ TPR, zoals je hier kunt checken.
Ook bij het NK Lightning op zaterdag 9 juni in het Koning Willem II Stadion, waren er veel Stukkenjagers actief. Maar liefst vijftien leden beproefden hun geluk in het tweeminutenvluggeren. Na 28 voorronden slaagde Lars Vereggen er als enige de zestienkoppige A-finale te bereiken, maar daarin kon hij geen rol van betekenis spelen. Mark, Anne en Koen Haast, Frans Konings en Mark Clijsen bereikten netjes de B-finale, waar Mark (eerste) en Anne (derde) zich knap in de prijzen schaakten. In de lagere finalegroepen mochten ook Luuk Baselmans (derde in de D) en Maarten Werkhoven (gedeeld tweede in de H) op het podium. Een verslag en alle resultaten vind je op de site van het organiserende SG KiNG. Rudolf Kat speelde op vrijdagavond en zaterdag mee in de topgroep van het vierkampentoernooi van De Uil in Hillegom. Hij kwam – als
op papier zwakste speler – tot een prima 1,5 uit 3: gedeeld tweede. De details verwachten we hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.