Successen in Karlsruhe en Rosmalen

De toernooien in Karlsruhe en Alkmaar beleefden maandag hun laatste dag. In het Grenke Chess Open finishte Sjoerd van Roon uitstekend met 6 uit 9, goed voor een prima TPR van 2359 en 29 punten ratingwinst. Tommy Grooten en Herman Grooten eindigden gebroederlijk op 5 uit 9. Voor Tommy was er weer een knappe ratingsprong, want een TPR van 2240 brengt hem 77 punten op. Herman zag zijn eindsprint onderbroken in de slotronde en moest een klein ratingverlies accepteren. De resultaten kun je hier vinden.

Minder voorspoedig verging het de Stukkenjagers in het Tapijtgigant Open Alkmaars SchaakKampioenschap. Eigenlijk haalde alleen Japer Kools, met 2,5 uit 6 en een TPR van 1963, zijn niveau. Sam Baselmans verloor heel ongebruikelijk drie keer met wit, en dat kon hij niet goedmaken met drie zwartzeges. Ook César Becx won en verloor drie keer, dat laatste steeds aan bord 13. In de slotronde wist hij de ban te doorbreken door alsnog aan dit bord te zegevieren. Details vind je op de toernooisite.

In Rosmalen was er wel een succesje, tijdens het Paaseierentoernooi van De Kentering. Christian Zouridis scoorde met 3 uit 5 een ratingprijs. Ook Thomas Kaufmann eindigde op die score, zoals je hier kunt checken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.