Topscores voor Ties Dumont en Joppe Raats

Dit weekend waren er maar liefst twintig Stukkenjagers actief bij diverse schaakevenementen. Vijftien van hen struinden de Tilburgse cafés af in het kader van het Kroegenloperstoernooi van SG KiNG. Luuk Baselmans wist – samen met Interclubs-teamgenoot Nathan de Strycker – op een gedeelde 2e plaats te eindigen met 11,5 uit 14. Ook Mark Clijsen (6e, spelend met Anne Haast) en het duo Robin Verhoeven & Jasper Kools (gedeeld 7e) eindigden in de top 10. Je kunt de uitslagen van je favoriete Stukkenjagers vinden via deze link.

In de B-groep van het Amsterdam Chess Open rendeerde het ‘Zwitsers Gambiet’ van Ties Dumont optimaal. Na een matige start van 0,5 uit 2 rechtte hij de rug en won maar liefst viermaal in successie, waardoor hij zijn TPR alsnog boven de 1900 uittilde. De eindstand, met Ties op de gedeelde vierde plaats met 4,5 uit 6, vind je hier. In de A-groep speelde César Becx vrijwel uitsluitend curieuze partijen met schommelende computerwaarderingen. Ze brachten hem een score van 2 uit 5, maar wel met een behoorlijke TPR, zoals je hier kunt zien.  

En dan waren er afgelopen weekend ook drie jonge Stukkenjagers actief in het Hutton-toernooi in Utrecht. In dit evenement nemen teams van de regionale bonden het tegen elkaar op in een vijfrondig rapidtoernooi. Joppe Raats en Constantijn Beukema waren geselecteerd voor het team in de A-categorie. Joppe werd met een fraaie 4,5 uit 5 topscorer aan het eerste bord, Constantijn scoorde 50% aan bord 3. In het NBSB-team in de C-categorie scoorde Tommy Grooten 4 uit 5 aan bord 2. Een verslagje vind je op de SGS-site, de resultaten en eindstanden staan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.