Van de Hoorn des Overvloeds naar… Mamaia, Rotterdam, Arnhem en Heerlerheide!

De zomertoernooien zitten er bijna op. We hebben met behulp van de nieuwe FIDE-ratings nog een onder-de-radar-schaker weten te identificeren. Jasper Beukema ging in Budapest voor een kans op een (groot)meesternorm in een van de BSSZ One Week GM-toernooien. Zoals je in de link kunt zien bleef die – met 3,5 uit 9 – buiten bereik.

César Becx schaakt intussen ook vrolijk door en dompelde zich deze keer onder in het zesrondige Oscar Romero Open Hoorns Kampioenschap. Hij ging voortvarend van start met winst + remise tegen 2200-plussers. Ook in ronde 3 zag het er goed uit, maar in de beslissende fase ging het mis. Ronde 4 bracht een ‘normale’ nederlaag, maar na 1,5 uit 2 op de slotdag rolde er toch 50% uit, en een TPR van een tijdje terug, zoals je hier kunt checken.  

Op dinsdag 5 september neemt de volgende Stukkenjager het estafettestokje over. Elias De Reese begint dan in het Roemeense Mamaia aan de European Youth Chess Championships, in de groep Under 16. Op de plaatsingslijst is Elias nummer 46 van de 91 deelnemers, dus wie weet speelt hij dinsdag meteen aan bord 1… 

Dichter bij huis blijven de SJ’ers die zaterdag 9 september meedoen aan het NK Snelschaken in Rotterdam. We zien op de deelnemerslijst de namen van Herman Grooten, Mark Clijsen, Luuk Baselmans, Sam Baselmans, César Becx, Robin Verhoeven en Tommy Grooten. Er is nog plaats!

Op diezelfde dag trekt Sjo Smeets zuidwaarts om in Heerlerheide deel te nemen aan het Parkstad Open-rapidtoernooi. Jasper Kools gaat komend weekeinde richting Arnhem, om daar deel te nemen aan het zesrondige OSKA-weekendtoernooi

 

Een gedachte over “Van de Hoorn des Overvloeds naar… Mamaia, Rotterdam, Arnhem en Heerlerheide!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.