Van de toernooivelden (64)

Hoe weren onze leden zich in de diverse toernooien over heel Europa? In Mamaia (Roemenië) heeft Elias De Reese er inmiddels vijf ronden op zitten bij de European Youth Chess Championships, in de groep Under 16. Zware tegenstand, en dat verklaart de 2 uit 5. De scores vind je hier.

Aan het NK Snelschaken in Rotterdam deden maar liefst tien Stukkenjagers deel. Het toernooi was heel sterk bezet, dat blijkt wel uit het feit dat geen van de onzen zich in de voorronden voor de A- of B-finale wist te plaatsen. Uit de uitslagenlijst distilleren de volgende scores in de eindfase:

Herman Grooten 2,5 uit 11 in de C-finale, Luuk Baselmans 7,5 uit 11 in de D-finale (2e), Mark Clijsen 9 uit 11 in de E-finale (1e), Sjoerd van Roon 8 uit 11 in de F-finale (gedeeld 1e), Sam Baselmans 5,5 uit 11 in de F-finale, Robin Verhoeven 6 uit 11 in G-finale, Maarten Werkhoven 5 uit 11 in de K-finale, Tommy Grooten 8,5 uit 11 in de L-finale (gedeeld eerste), Mika de Jong 0,5 uit 9 in de O-finale en Simon de Graauw 5 uit 9 in de P-finale. Vergis je niet: de twee laatstgenoemden waren, naast Mark Clijsen, de enigen die boven hun ratingverwachting scoorden. 

Niet Jasper Kools, maar César Becx is de enige Stukkenjager in het OSKA-weekendtoernooi. Na vier ronden staat hij op een matige 1,5 punt. Dat komt ervan als je zelfs een stelling van +7 niet weet te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.