Weer een Brabantse titel voor Luuk Baselmans

Op zaterdag 16 maart organiseerden onze buren van De Oude Toren weer het altijd erg gezellige Druiventros-toernooi, dat tevens geldt als het rapidschaakkampioenschap van Noord-Brabant. Dat is dan ook de reden dat je NBSB-voorzitter Ad Bruijns links op de foto ziet staan. De man rechts op de foto is al net zo’n habitué bij deze gelegenheden. Ondanks zijn jeugdige leeftijd is het een hele puzzel om uit te vissen hoeveel Brabantse titels Luuk Baselmans al op zijn naam heeft staan. 

Deze toernooizege in Berkel-Enschot zette hij extra luister bij door alle zeven tegenstanders te verslaan, waardoor hij finishte met twee punten voorsprong op clubgenoot Sjoerd van Roon en Helmonder Johan Wuijts, die de tweede plaats deelden. 

Er deden in totaal negen Stukkenjagers mee in Berkel-Enschot, via de linkjes kun je doorklikken naar de resultaten:

A-groep   B-groep   C-groep

Stiekem schaken in Duitsland

Je moet van goeden huize komen om onopgemerkt een meerdaags toernooi te spelen. Kennelijk is dat het geval met Peggy en Arjen van Amerongen, want zij wisten het hele ChessOrg Schachfestival in Bad Wörishofen te voltooien zonder dat de webredactie daar lucht van kreeg. Voordeel van die aanpak is dat je niet publiekelijk te schande wordt gemaakt als de tussenstanden tegenvallen, en niet gejinxt wordt als je net lekker gaat.

Nou, in dit geval was zo’n situatie niet aan de orde, want beiden speelden een tamelijk gelijkmatig toernooi. Arjen scoorde 4 uit 9 in de sterke A-groep en een TPR van 2013, zoals je hier kunt checken. Peggy moest blijkbaar haar geboortejaar invullen op het inschrijfformulier, want anders snappen we niet hoe iemand op het idee kwam om haar in de seniorengroep toe te laten. Daarin deed ze het prima, al viel ze door een nederlaag tegen een 91-jarige in de slotronde terug naar 50%, maar wel met een behoorlijke TPR.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.