Prima oogst in de KNSB-competitie

Paul Keres 2 – De Stukkenjagers 1     4,5-5,5

Lange tijd leek het erop dat SJ 1 nog niet jarig was. Deze wedstrijd zal waarschijnlijk de geschiedenis ingaan als het Mirakel van Utrecht. Zelden is er zo’n onwaarschijnlijke en onverdiende zege geboekt, aldus ooggetuigen. We verheugen ons op het verslag, maar vooralsnog volstaan we met het memoreren van de hele punten van Stefan Beukema, Jasper Beukema, Remco Sprangers, Luuk Baselmans en Bob Jansen, plus de remise van Sjoerd van Roon. Dat Helmut Froeyman, Sam Baselmans, Robin Verhoeven en Joppe Raats verloren werd daardoor op slag enkel persoonlijk leed. Door deze vitale zege, en het gelijkspel van concurrent Vianen/DVP 1, bedraagt de voorsprong van ons vlaggenschip nu 3 matchpunten en 4,5 bordpunt. Met de nummers 8 en 9 nog op het menu ziet het er erg goed uit. Één zege al voldoende zijn om terug te keren naar de Meesterklasse.

Op 23 maart komt Groninger Combinatie 2 op bezoek in Cinecitta.

Stand 1B en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 1

’t Pionneke 1 – De Stukkenjagers 2      4,5-3,5

Het seizoen van het tweede laat zich het best omschrijven met ‘net niet’. In Roermond wist Elias De Reese als enige, en met veel doorzettingsvermogen, te winnen. Remises van Herman Grooten (die vooruitspeelde), César Becx, Constantijn Beukema, Erwin Kalle en – na een geweldig spannende partij – Wout Verboven waren net niet genoeg voor een matchpunt, want Erik Dignum en Fré Hoogendoorn moesten capituleren in het eindspel. Door deze vierde nederlaag is het team mathematisch zeker van (de versterkte) degradatie. Zelfs met een 8-0 tegen koploper Blerick 1 in de slotronde kan het team hooguit de slechtste nummer 6 van de vier tweedeklassegroepen worden. En ook die degradeert.

Op 23 maart heeft SJ 2 een vrije ronde.

Stand 2D en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 2

WLC 2 – De Stukkenjagers 3    3-5

De zevende zege op rij, maar verdikkeme, toch staat het team maar één schamel matchpunt voor op concurrent OSV dat het in de laatste ronde treft. Deze eerste echt flinke klip van het seizoen werd in Eindhoven ieder geval met succes omzeild dankzij zeges van Marleen van Amerongen en de invallers Martijn Blom en Karel Storm.  Remise was er voor Reinier Jaquet, Arjen van Amerongen, Ruud Feelders en Paul Castermans. Peggy van Amerongen ging als enige onderuit. 

Op 23 maart ontvangt SJ 3 in Cinecitta Eindhoven 2. 

Stand 4H en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 3

D4 1 – De Stukkenjagers 4   3,5-4,5

Het vierde leek zich na twee nederlagen te moeten beperken tot de strijd om de tweede plaats, maar zie: koploper Waalwijk 1 verloor onverwacht, en SJ 4 boekte zelf een knappe zege. De gevolgen zijn onoverzichtelijk, omdat sommige ploegen nog twéé en andere (SJ 4 en Waalwijk 1) nog maar één wedstrijd tegoed hebben. Maar liefst vijf ploegen hebben, met elk 5 verliespunten, nog een reële kans op de titel. In de wedstrijd in Dongen zorgden Pieter Priems, Hans van Iersel, Peter de Wit en Kienfong Lie Kwie voor de enen, terwijl teamleider Patricia een halfje inbracht. Dat Leendert Pols, Sjo Smeets en Lex Karstens verloren was daardoor minder erg. 

Op 23 maart kan het vierde achterover leunen en afwachten welke scores de concurrenten op de borden brengen. Waalwijk 1 speelt dan al zijn laatste wedstrijd, zodat SJ 4 in ieder geval weet welke score in de slotronde tegen De Drie Torens 2 nodig zal zijn om de Langstraters voor te blijven. Ten opzichte van Waalwijk 1 én De Raadsheer 1 heeft SJ 4 wel een nadeeltje: omdat de onderlinge wedstrijd tegen deze teams verloren ging, zal er een half bordpunt meer moeten worden gescoord om ze voor te blijven. 

Stand 4G en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 4

De Stukkenjagers 5 – Maastricht 2    1,5-6,5

Het vijfde kan dus tóch verliezen. En dan maar meteen groots, op een echte off-day. Achteraf wel jammer, want bij winst had onverwacht alsnog de koppositie gegloord. Maar de sterk opgekomen Maastrichtenaren sloegen onverbiddelijk toe. Behalve tegen Bastiaan van de Rijt, Michel Timmermans en Jeroen van de Rijt, want die wisten te remiseren. Maar Bart Landolt, Maarten Werkhoven, Guus Vermeulen, Bas Rosheuvel en Toon Stuart was dat niet vergund.

Op 23 maart sluit SJ 5 het seizoen af met een bezoek aan Eindhoven 4. 

Stand 5L en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 5

De Stukkenjagers 6 – RDS 1   4,5-3,5

De Oedenrodenaren mogen dan wel hekkensluiter zijn, maar qua ratings waren de teams aan elkaar gewaagd. Weer een prima resultaat van het zesde dus, dat al zeker is van de derde plaats en héél misschien nog tweede kan worden. De basis voor deze zege werd gelegd aan de staartborden waar Robert Smulders, Marsel van Hoorn en Roger Bougie een vol punt scoorden. Dat deed ook Jop Bogaers aan bord 3. Remise was er voor Huong Do, terwijl Jens Korzilius, Emil Voorhorst en Marieke Sarton het onderspit dolven. 

Op 23 maart is SJ 6 in Cinecitta gastheer voor RDS 1.  

Stand 5K en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 6

De Stukkenjagers 7 – De Baronie 4   4,5-3,5

In de klasse van het zevende zijn de krachtsverschillen gering en dat blijkt maar weer uit deze knappe zege op de koploper(-af). SJ 7 staat nu vierde, maar mathematisch is het nog mogelijk dat een monsterzege in de slotronde de titel brengt. In dit scenario zou de nieuwe koploper ’t Paardje moeten verliezen van Bergen op Zoom 2 en De Baronie 4 – De Raadsheer 2 in 4-4 moeten eindigen. Dream on!

Dat deden Mika de Jong, Jeffrey van Huijgevoort en Ömer Erkul in ieder geval niet, want zij wonnen. Ton Renes, Jan Verbiest en Simon de Graauw noteerden een half punt, en daarmee waren de nederlagen van Leo van Gelder en Nico van Ham aan de topborden verre van fataal.

Op 23 maart sluit het zevende het seizoen af in Kruiningen, tegen de nog puntloze degradant De Zwarte Dame 2. Met bovengemelde opdracht dus.

Stand 6I en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 7 

De Stukkenjagers 8 – EGS 2  2-6

Helaas, ook tegen deze ‘directe concurrent’ is het niet lukt het eerste matchpunt binnen te hengelen. De eer werd gered door een knappe zege van invaller Christian Zouridis en eentje van René Davidse, uit de eigen kweek van SJ 8. Verlies was er voor de andere invaller Aron Maes en de regulars Hans van Driel, Wil Wouts, Frans Pistorius, Bert Wels en Jan Bergsma.

Op 23 maart gaat SJ 8 in zijn slotwedstrijd spitsroeden lopen in Boxtel, bij Dubbelschaak ’97 2, de nummer 2 in de rangschikking. 

Stand 6J De Stukkenjagers 8

De Stukkenjagers 9 was vrij, is al zeker van de derde plaats, maar kan op 23 maart in Oss tegen OSV 4 nog gaan voor een kans op de tweede plaats in de eindrangschikking.

Stand Zaterdag 1A (met wat scrollen en klikken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.