50% in zaterdagcompetitie

De Stukkenjagers 1 – Caïssa-Eenhoorn 1    6-4

Wat een goede prestatie weer van het homogene SJ 1. De gelijkwaardige concurrent moest winnen, maar kreeg geen moment uitzicht op de zege. Sam Baselmans en Remco Sprangers zorgden voor een voorsprong, en ook de stellingen Bertalan Bokorovics en Nathan De Strycker ontwikkelden zich uitstekend. Bertalan zette zijn voordeel rustig om in een zege, maar Nathan liet zich in het eindspel de kaas van het brood eten door de sterkste der Hoornaren. De matchzege kwam daar niet door in gevaar, want Bob Jansen, Joppe Raats, Luuk Baselmans, Helmut Froeyman, Sjoerd van Roon en Robin Verhoeven tekenden solide halfjes aan. Door deze vitale zege is er nog maar één concurrent over in de race om promotie naar de Meesterklasse. De voorsprong op Vianen/DVP 1 bedraagt 2 matchpunten en 4 bordpunten. Met de nummers 8 en 9 nog op het menu ziet het er heel goed uit.

Op 2 maart staat een bezoek aan Utrecht op het programma. Daar wacht de nummer 6 in de rangschikking, Paul Keres 2.

Stand 1B en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 1

De Stukkenjagers 2 – WLC 1      4-4

Het tweede pakte zijn derde matchpunt en dat is op zich een prima resultaat tegen deze sterkere tegenstander. Toch is het er eentje te weinig om een reële kans te maken op handhaving, nu er drieënhalf team degraderen uit de tweede klasse. Elias De Reese won knap van een van de sterkste Eindhovenaren, en ook Erwin Kalle en Herman Grooten sloegen beslissend toe. Fré Hoogendoorn speelde een vlotte remise, maar dat gold uiteraard niet voor Peter Huibers, die zoals zo vaak nog aan het spelen was toen het 3,5-3,5 stond. Winst zat er net niet in, mede door het goede spel van zijn tegenstander. Eerder hadden Erik Dignum, Wout Verboven en invaller Karel Storm de handdoek in de ring moeten gooien. 

Op 2 maart kan SJ 2 de hoop op een wondertje levend houden, als het in Roermond hekkensluiter ’t Pionneke verslaat.

Stand 2D en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 2

De Stukkenjagers 3 – De Juiste Z 1    7-1

Wat kunnen kille cijfers bedriegen! Oké, César Becx zette vlot mat, maar bij zowat alle anderen dreigde er op enig moment -of voortdurend- onheil. Uiteindelijk wisten Reinier Jaquet, Arjen van Amerongen, Peggy van Amerongen, Marleen van Amerongen en Paul Castermans tóch te winnen. John Greunsven en Ruud Feelders zorgden er door te remiseren voor dat de ander niet tot Schlemiel van de Dag werd uitgeroepen. SJ 3 gaat met 12 uit 6 fier aan kop, maar zolang de voorsprong op OSV maar één matchpunt bedraagt blijft het zeer spannend., met de wedstrijden tegen de nummers 3, 4 en 2 voor de boeg. 

Op 2 maart gaat SJ 3 op bezoek bij WLC 2 in Eindhoven. 

Stand 4H en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 3

De Stukkenjagers 4 – De Raadsheer 1   3-5

Het vierde is zijn magie van de seizoenstart een beetje kwijt. Toen werden op papier gelijkwaardige wedstrijden steeds met klein verschil gewonnen, nu viel het kwartje de andere kant op. Alleen Kienfong Lie Kwie tekende een bordzege aan, terwijl Ron de Veen, Hans van Iersel, Pieter Priems en Lex Karstens remiseerden. Verlies was er voor Nies Rijnders, Peter de Wit en Sjo Smeets. Door deze nederlaag raakte SJ 4 de koppositie kwijt aan Waalwijk. 

Op 2 maart speelt SJ 4 uit in Dongen tegen D4 1, de nummer 3 in de rangschikking. 

Stand 4G en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 4

De Oude Toren 1 – De Stukkenjagers 5     2-6

In Berkel-Enschot deed het vijfde net iets meer dan op basis van het ratingoverwicht verwacht mocht worden. Dat was te danken aan winstpartijen van Maarten Werkhoven, Michel Timmermans, Bastiaan van de Rijt, Guus Vermeulen en Toon Stuart, en de remises van Bart Landolt en Jeroen van de Rijt. De enige nederlaag viel Joost Op ’t Hoog ten deel. Het vijfde staat nu derde, nog steeds maar één matchpunt achter de koploper, maar die zal waarschijnlijk doorstomen naar de titel.

Op 2 maart staat voor SJ 5 de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 in de stand, Maastricht 2, op het programma. 

Stand 5L en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 5

SVO 1 – De Stukkenjagers 6   5,5-2,5

Het was ook te mooi om waar te zijn. Het zesde legde het in dit toptreffen af tegen de toppers van SV Oisterwijk. Aan de lagere borden scoorden Emil Voorhorst en Max Mutter een vol punt, maar aan de hoogste vijf hoogste borden wist alleen Jop Bogaers een halfje te pakken. Nederlagen waren er voor Thomas Tepe, Huong Do, Marieke Sarton en Marsel van Hoorn. Het zesde staat nu derde in de rangschikking. 

Op 2 maart is SJ 6 in Cinecitta gastheer voor RDS 1.  

Stand 5K en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 6

Bergen op Zoom 2 – De Stukkenjagers 7  5-3

Het zevende had nog een waterkansje op de titel, maar deze nederlaag gooit roet in het eten. De West-Brabanders hadden een behoorlijk ratingoverwicht, maar dat weerhield Nico van Ham en Jan Verbiest niet van knappe overwinningen, terwijl de invallers Christian Zouridis en Ivar van der Heide keurige puntendelingen bereikten. Helaas moesten Leo van Gelder, Ton Renes, Mika de Jong en Jan van den Dries de koning omleggen.

Op 2 maart komt koploper De Baronie 4 op bezoek in Cinecitta.

Stand 6I en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 7 

De Stukkenjagers 8 was vrij

Op 2 maart gaat SJ 8 voor het eerste matchpunt in de thuiswedstrijd tegen EGS 2. 

Stand 6J De Stukkenjagers 8

SV ODI 1 – De Stukkenjagers 9    2-2

Gastspeler Bas Rosheuvel won aan het topbord, maar de show werd gestolen door Bruno Culotti, die een 1800-speler beentje lichtte. Remco Nijs en last-minute invaller Bert Wels kwamen niet tot scoren. Door dit resultaat verdedigt het negende zijn tweede plaats in de rangschikking.

Op 2 maart heeft SJ 9 een vrije ronde. Op 23 maart spelen ze weer uit, dan tegen OSV 4 in Oss. 

Stand Zaterdag 1A en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 9 (met wat scrollen en klikken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.