Bergen op Zoom 1 – De Stukkenjagers 4 3,5-4,5

Het vierde beleefde een geweldige start, zeker gezien de enigszins geïmproviseerde opstelling. Teamleider Patricia de Wit debuteert niet alleen met een fraaie teamzege, maar ook met een razendsnel verslag.

We speelden deze wedstrijd met vier invallers. Op het allerlaatste moment werd ook Jeroen van de Rijt nog aan onze equipe toegevoegd om Jan Otten te kunnen laten invallen in een hoger team.

Met Patricia, Peter, Kienfong, Lex, Bastiaan, Bas, Maarten en Jeroen (in bordvolgorde) hadden we in ieder geval een gezellig team met betrokken spelers, op een zonovergoten dag. We moesten tegen het op papier veel sterker Bergen op Zoom 1, gedegradeerd uit de derde klasse. Hun gemiddelde elo was 1878, die van ons bijna 100 punten minder (1787).

We speelden in een behoorlijk versleten school, maar dat mocht de pret niet drukken. Bergen op Zoom 1 had een vriendelijke arbiter, de nieuwe regels werden nog eens onder de aandacht gebracht en de wedstrijd kon beginnen.

Op alle borden ontstonden mooie openingen, heel degelijk allemaal. Patricia en Peter waren in de voorbereiding een beetje geholpen door wat aantekeningen die César voor de wedstrijd had doorgestuurd van een eerdere rendez-vous met BoZ. Lex, Kienfong en Maarten hadden al snel een pion geofferd met hier en daar wat kansen.

Bas won heel snel. De dame van de tegenpartij werd vakkundig ingesloten en het stukoffer dat nodig was om dameverlies te voorkomen hielp de stelling niet vooruit.

Lex speelde remise, maar bleek achteraf toch wat kansen gemist te hebben. Jeroen speelde een strakke remisepartij met heel degelijk spel. Niet slecht als invaller op het laatste moment! De stand kwam weer gelijk doordat Kienfong verloor. Zijn pionoffer gaf hem niet genoeg kansen. Aan bord 2 speelde Peter vervolgens een degelijke remise. 

Met een gelijke stand, zijn er dan nog drie partijen aan de gang, waarin wij in alle drie de partijen beter staan. Maar Patricia doet wat onnauwkeurige zetten en het eindspel is dan toch gelijk. Ook Bastiaan leek met zijn pion door te gaan lopen, maar het wil niet lukken en hij is uiteindelijk ook tevreden met remise. Onze hoop is dan op Maarten gevestigd die een kleine kwaliteit tegen een pion voorstond. Maarten gaat vol voor de winst. Zijn tegenstander houdt lang stand, maar moet uiteindelijk toch opgeven nadat hij een paardvork overziet.

En daarmee hebben we – toch echt onverwacht – deze wedstrijd gewonnen. En ook bijzonder: onze invallers hebben 3 uit 4 gescoord! 

 
Rating
 
Rating
  Herck van, M. (Marcel) 2012   Wit de, P.M.J. (Patricia) 2008 ½ – ½
  Peleman, T. (Tony) 1992   Wit de, P.J.M. (Peter) 0 ½ – ½
  Aerts, E. (Eric) 1919   Lie-Kwie, K. (Kienfong) 1796 1 – 0
  Passchyn, M. (Maarten) 1901   Karstens, A. (Lex) 1804 ½ – ½
  Hert de, O.R. (Oliver) 1822   Rijt van de, B.H. (Bastiaan) 1796 ½ – ½
  Punt, R. (René) 1815   Rosheuvel, B. (Bas) 1731 0 – 1
  Smit de, M. (Martin) 1814   Werkhoven, M.C.M. (Maarten) 1764 0 – 1
  Putte van de, B. (Bas) 1752   Rijt van de, J.G. (Jeroen) 1610 ½ – ½
  Gemiddelde Rating: 1878   Gemiddelde Rating: 1787 3½-4½

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.