De Oude Toren 1 – De Stukkenjagers 5 2-6

Het vijfde is dit seizoen nog steeds ongeslagen. In Berkel-Enschot werd de tweede zege van het seizoen geboekt. Teamleider Guus Vermeulen doet verslag.

In de regen op weg naar de Druiventros in Berkel-Enschot, niet om te gaan kegelen, maar voor de externe tegen De Oude Toren. Mijn ZX-10R is bepaald niet langzaam, vraag maar na bij het OM, maar toch kwam ik iets te laat aan op de bestemming. Gelukkig had Joost mijn taken als teamleider waargenomen en kon de wedstrijd iets na 13.00 uur beginnen. 

Bastiaan had er de snelheid ook goed inzitten, hij komt een stuk voor en als de tegenstander opgeeft staat er nog 1.30 uur op zijn klok.

Maarten, die later nog naar Ajax-PSV ging, liet er ook geen gras over groeien. Bij hem stond de klok op 1.25 uur toen hij de felicitaties in ontvangst nam.

Jeroen kreeg tegen Rene van den Bosch een paardeindspel met ieder 5 pionnen op het bord. Jeroen heeft zeker geprobeerd om hier nog iets van te maken. maar één pluspion is in dergelijke situaties vaak niet voldoende voor de winst: remise.

Bij Michel zagen we een Koningsgambiet op het bord verschijnen, een opening uit een romantisch verleden. In het eindspel van TTL vs TTL was de balans sterk doorgeslagen in het voordeel van Michel. Hij had drie extra pionnen, ruim voldoende voor de winst.

Joost kreeg met Michael van Ansenwoude de sterkste tegenstander (1884), die een London op het bord zette. Joost kwam prima uit de opening en had geen enkel probleem. Helaas zag hij een penning op e4 compleet over het hoofd wat een vol stuk en de partij kostte.

Bij deze tussenstand, 3,5-1,5 kreeg ik een remiseaanbod. Omdat de match nog niet over de streep was getrokken en ik zeker ook niet minder stond besloot ik om door te spelen.

Bij Toon liep de aanval tegen Frans Deckers ook vlot, na een stukoffer volgde een pionnenstorm en werd de aanval deze keer wel bekroond met een matnet.

Mijn tegenstander koos een ongelukkig moment om af te wikkelen naar een pionneneindspel, mijn koning was veel actiever en kon het spel snel beslissen.

Als laatste was Bart bezig op bord 1 tegen Koen Robben. Hij heeft het moeilijk maar weet in een stelling DTT vs DTP knap eeuwig schaak te forceren. Eindstand 6-2 derhalve.

Begin maart staat Maastricht 2, waarmee we nu de tweede plaats delen, op het programma.

 
Rating
 
Rating
  Robben, K. (Koen) 1827   Landolt, B.J. (Bart) 1755 ½ – ½
  Ansenwoude van, M.P.C.J. (Michael) 1884   Hoog op ’t, J. (Joost) 1815 1 – 0
  Severijns, W.M.M. (Wil) 1193   Werkhoven, M.C.M. (Maarten) 1747 0 – 1
  Elias, L.A.M. (Leo) 1664   Timmermans, M.G. (Michel) 1586 0 – 1
  Pulles, M. (Marcel) 1536   Rijt van de, B.H. (Bastiaan) 1813 0 – 1
  Verhagen, A. (Ad) 1401   Vermeulen, G. (Guus) 1767 0 – 1
  Deckers, F.B.M. (Frans) 1572   Stuart, A.J. (Toon) 1702 0 – 1
  Bosch van den, R. (René) 1563   Rijt van de, J.G. (Jeroen) 1620 ½ – ½
  Gemiddelde Rating: 1580   Gemiddelde Rating: 1726 2-6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.