De zaterdagcompetitie gaat weer beginnen

Tenminste, als de varianten (van COVID-19 dan) niet wéér roet in het eten gooien. Zoals het er nu naar uitziet zullen op 18 september onze hoogste vier teams ongestoord aan de KNSB-competitie kunnen beginnen. De Stukkenjagers 5 en 6 zullen dan op 9 oktober aansluiten. En, een novum, we hebben ook een viertal ingeschreven voor de zaterdagcompetitie van de NBSB. We hebben namelijk de laatste tijd een flinke aanwas gehad van leden met een rating onder 1500. En daarvóór waren de selecties van SJ 5 en SJ 6 al aan de ruime kant. Om toch iedereen de kans te geven op zaterdag te spelen grijpen we deze kans graag aan. 

Wat wordt er anders?

Moeilijk te voorspellen, maar één ding is zeker. Allereerst zullen er dit seizoen geen ‘massale’ thuiswedstrijden zijn. Rekening houdend met de afstandsmaatregelen moesten we ervoor kiezen maximaal drie teams tegelijk thuis te laten spelen. Zolang die regels gelden zullen er twee teams in Ruimte X spelen en eentje in de Balkonkamer. De verdeling (SJ 1-2-3 en SJ 4-5-6 + NBSB-viertal) drong zich op, in verband met last-minute invallers en de verplichte wedstrijdleiders in de hogere klassen. Jammer dat het nodig is, volgend jaar hopelijk weer met z’n allen tegelijk thuis.

En ja, wie weet hangen ons, spelend in bioscoop met horecavoorzieningen, binnenkort weer andere restricties boven het hoofd. Geen afstand, maar wel een vaccinatiebewijs of testen voor toegang? We wachten berichten van de regering en schaakbond met spanning af.

Pittige opgave

Wat niet veranderd is ten opzichte van het vorig seizoen: De Stukkenjagers 2 tot en met 5 zijn in razend sterke groepen ingedeeld en zullen alle zeilen moeten bijzetten om zich op hun niveau te handhaven. Die doelstelling geldt ook voor SJ 1, dat enkele vertrouwde krachten zal moeten missen. SJ 6 heeft ruime ervaring met het zich handhaven op het eigen niveau, dus daarover maken we ons minder zorgen. 

De opstellingen

Altijd een heel gepuzzel. Aan de ene kant wil je de aanwezige schaakkracht optimaal benutten, maar tegelijkertijd zoveel mogelijk rekening houden met eenieders wensen. Of dat gelukt is… we hopen het. De opstellingen van De Stukkenjagers 1 tot en met 4 zullen de komende dagen worden toegelicht op de site. Nu maar hopen dat a) de vaste spelers zo min mogelijk afzeggen en b) dat er voldoende invallers inderdaad af en toe beschikbaar zijn. 

De data

De Stukkenjagers 1 tot en met 4 beginnen zoals gezegd op 18 september. De overige data zijn: 9 oktober, 6 november, 27 november, 18 december, 5 februari, 12 maart, 2 april en 23 april. Op die laatste datum komen enkel  SJ 1 tot en met 4 in actie. In de Kalender kun je het uitgeschreven programma voor het hele seizoen zien.

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *