Dubbelschaak ’97 2 – De Stukkenjagers 8 7,5-0,5

Het achtste team sloot het seizoen in stijl af. Cees Zoontjens doet verslag van de zesde nederlaag in successie…

Sympathieke club, dat Dubbelschaak uit Boxtel. Wel vervelend dat ze zoveel sterker zijn dan wij,  ongeveer 240 ratingpunten gemiddeld kwamen wij te kort. Beroerder was de voorspelling vooraf dat wij, SJ 8, wel weer  oude tijden zouden doen herleven waarin matchpunten schaars zijn. Ha, een vooraankondiging uit eigen kring die ons natuurlijk op scherp moest stellen.

Wij begrepen de boodschap en om in de sfeer van de paasdagen te komen en het moreel op te vijzelen lieten wij ons inspireren door J.S. Bach, Koraal 32:

“Ons heeft de wereld steeds bedrieglijk gevonnist met leugens en met valse verzinsels, veel vallen en heimelijke strikken, ach bekommert u om ons in dit gevaar, behoed ons voor valse streken.”

Om 12.00 uur trokken wij ten strijde en minder dan twee uur later stonden wij virtueel met 7-0 achter. Pionnen kwijt, een stuk achter, beroerde stelling, niet meer te pareren aanvallen over openstaande lijnen. Afijn, u kent dat wel natuurlijk. Belabberd was wel dat ik persoonlijk gedwongen werd een pion te winnen waarna ik in een valstrik verzeild raakte waarna het verlies traag binnensloop.

Ivar van der Heide was de eerste die met zo’n bedriegelijke strik om de oren werd geslagen, niet veel later gevolgd door Frans Pistorius. Ook René Davidse, Jan Bergsma en Bert Wels werden bedrieglijk gevonnist. Nu al 7-0, waar moet dat eindigen??

Onze teamleider Wil Wouts stond een kleine kwaliteit achter: toren tegen paard + loper en gelijk aantal pionnen. Gelet op het voorgaande verloop waren wij depressief geraakt en hadden geen vertrouwen meer in een enigszins aanvaardbare afloop.

Toen zag ik het: de letters parelden bij Wil op het voorhoofd: ain’t no hangman gonna put no rope around me! Hij won het paard terug, ruilde de pionnen en behaalde een verdienstelijke remise: 7,5 – 0,5.

Wat een team is dat, hè, De Stukkenjagers 8,  echt wel sympa hè, het hele jaar door. We hebben een ledenstop.

 
Rating
 
Rating
  Elzen van den, M.L.A.G. (Michel) 1898   Zoontjens, C. (Cees) 1676 1 – 0
  Esch van, R.H.J.A. (Roy) 1851   Heide van der, I. (Ivar) 1665 1 – 0
  Tiellemans, G. (Geert) 1794   Wouts, W. (Wil) 1570 ½ – ½
  Haperen van, J.M.C. (Joey) 1756   Davidse, R. (Rene) 1538 1 – 0
  Heijstek, H. (Hans) 1875   Pistorius, F. (Frans) 1598 1 – 0
  Driesten, B.C.H. (Bart) 1641   Dignum, N. (Nico) 1487 1 – 0
  Reitsma, E.H. (Ebe) 1777   Bergsma, J. (Jan) 1522 1 – 0
  Brooker, W. (Winston) 0   Wels, B. (Bert) 1443 1 – 0
  Gemiddelde Rating: 1799   Gemiddelde Rating: 1562 7½-½

5 gedachten over “Dubbelschaak ’97 2 – De Stukkenjagers 8 7,5-0,5

  1. Wat een mooi ,licht religieus,licht filosofisch,lichte beschrijving van zenachtige mummies achter de borden ,platgeslagen door de kansloze exercitie.
    Schaken kunnen ze nauwelijks bij stj 8, maar mooie veslagen schrijven , daar zijn ze niet in te verslaan.
    Volgend jaar in stukkenjager 10 ?

  2. En Nico Dignum dan, waarom niet genoemd in dit verslag. Ach, Nico was de enige berouwvolle speler, “beroerd gespeeld”, en dan wil je hem natuurlijk smadelijke naamsvermeldingen besparen. Het kan ook zijn dat ik je over het hoofd heb gezien, Nico. Sorry jongen.

  3. Gisteren waren er ook drie SJ 8-members bij Agora, en ik schat hun Gezelligheids-elo op 2400+. Dus er resteert (‘n) hoop (gyros)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.