Een (bijna) perfecte dag…

Op zaterdag 16 september maakten de hoogste vier teams van De Stukkenjagers een begin met het KNSB-competitieseizoen 2023-2024. Hun uitwedstrijden leverden een onverwacht rijke oogst op: 7 van de 8 matchpunten!

ASV 1 – De Stukkenjagers 1   2,5-7,5

Het vlaggenschip was deze dag qua ratinggemiddelde gelijkwaardig aan de Arnhemmers, en dan is zo’n ruime overwinning natuurlijk een geweldige start. Die kwam tot stand dankzij zeges van Luuk Baselmans (1), Bob Jansen (2), Sjoerd van Roon (5), Remco Sprangers (6), Robin Verhoeven (9) en Constantijn Beukema (10), terwijl  Helmut Froeyman (3), Sam Baselmans (4) en Erik Dignum (7) remiseerden. Verlies was er voor Joppe Raats (8).

Op 7 oktober komt titelfavoriet Vianen/DVP op bezoek in Cinecitta.

Stand 1B en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 1

De Combinatie 1 – De Stukkenjagers 2   4-4

Het tweede slaagde er nét niet in om de hoop op handhaving in de tweede klasse een échte boost te geven. Bij een 3-3 stand zag het er erg goed uit, maar op het laatst kwam er zand in de machine. Winst was er voor Herman Grooten (3) en Peter Huibers (5), terwijl Wout Verboven (1), Tommy Grooten (4), César Becx (7) en Fré Hoogendoorn (8) remiseerden. Erwin Kalle (2) en last-minute invaller Jan Otten (6) gingen in spannende partijen ten onder. 

Op 7 oktober staat de thuiswedstrijd tegen Arnhemse Schaakacademie 1 op het programma.

Stand 2D en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 2

Gardé 1  – De Stukkenjagers 3   1,5-6,5

Het derde bracht in Maarheeze gemiddeld zo’n 80 ratingpunten meer achter de borden, en dan is deze uitslag natuurlijk een stuk ruimer dan de verwachting. Niemand verloor, gewonnen werd er door Arjen van Amerongen (1), Reinier Jaquet (3), Mark van Beurden (4), Marleen van Amerongen (5) en Paul Castermans (7), terwijl John Greunsven (2), Peggy van Amerongen (6) en invaller Bart Landolt (8) halfjes lieten noteren. Geen wonder dat de stemming tijdens de gezamenlijke Indiase nazit met SJ 2 in Eindhoven opperbest was.

Op 7 oktober speelt SJ 3 thuis tegen De Combinatie 2.

Stand 4H en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 3

Bergen op Zoom 1 – De Stukkenjagers 4  3,5-4,5

Het vierde leek deze wedstrijd ‘verzwakt’ aan te vangen, maar het waren juist de geroutineerde invallers die het beslissende zetje geven aan deze knappe zege tegen de sterke(re) West-Brabanders: winst voor Bas Rosheuvel (6) en Maarten Werkhoven (7) en remise voor Bastiaan van de Rijt (5) en Jeroen van de Rijt (8). De vaste krachten Patricia de Wit (1), Peter de Wit (2) en Lex Karstens (4) remiseerden, terwijl alleen Kienfong Lie Kwie (3) de koning moest omleggen.

Op 7 oktober is SJ 4 gastheer voor DSC Dongen 1.

Stand 4G en wedstrijdformulier De Stukkenjagers 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *