Externe: het slotakkoord

Zaterdag 23 maart komen maar zeven van de negen competitieteams van De Stukkenjagers in actie – SJ 2 én 4 hebben een vrije ronde. SJ 1 en 3 spelen thuis hun voorlaatste wedstrijd en beginnen om 12.00 uur in Cinecitta (Willem II-straat 29), deze wedstrijden zijn uiteraard gratis te bekijken voor het publiek. De Stukkenjagers 5 tot en met 9 spelen hun laatste wedstrijd van het seizoen, stuk voor stuk uit.

Een voorbeschouwing van de verwachtingen & de kansen.

De Stukkenjagers 1 beleeft een fantastisch seizoen, met zeven opeenvolgende zeges. De vorige, tegen Paul Keres 2, kwam echter met veel geluk tot stand. Dus mag de wedstrijd tegen het in degradatienood verkerende Groninger Combinatie 2 zeker niet te licht opgevat worden. Maar bij een overwinning zijn de titel in 1B én de terugkeer naar de Meesterklasse twee feiten… 

De Stukkenjagers 2 heeft een vrije ronde en kan zich dus in alle rust – want al gedegradeerd – voorbereiden op de slotwedstrijd tegen kampioenskandidaat Blerick 1, op 20 april..

De Stukkenjagers 3 heeft eveneens de eerste zeven wedstrijden gezegevierd. Toch is dit team verre van zeker van de titel in 4H, want OSV 1 volgt als een horzel op één matchpuntje afstand. Mocht het derde nu thuis winnen van ESV 2, dan zou in de ‘finale’ op 20 april in Oss een gelijkspel volstaan voor de promotie.  

De Stukkenjagers 4 is in 4G één van de vijf titelkandidaten, die alle welgeteld 5 verliespunten hebben. Het team heeft zelf een vrije ronde, en is gebaat bij ‘kleine’ uitslagen bij de concurrenten. Wie weet is er dan in de slotronde nog iets mogelijk in de bordpuntenrace.

De Stukkenjagers 5 verloor in de vorige ronde overtuigend zijn ongeslagen status. De uitwedstrijd tegen ESV 4 in Eindhoven gaat dan ook om een ereplaats in de subtop.

De Stukkenjagers 6 mag nu al terugkijken op een uitstekend seizoen in de vijfde klasse. Ze zijn al minimaal derde in de eindrangschikking. Door een zege bij HMC Den Bosch 3 (in Rosmalen!) zou zelfs nog de tweede plaats kunnen worden gepakt.. 

De Stukkenjagers 7 doet het prima in de zesde klasse, staat vierde, maar heeft zelfs nog pakweg 1%  kans op het kampioenschap. Dan is een zeer ruime zege bij het reeds gedegradeerde De Zwarte Dame 2 in het verre Kruiningen wel een eerste vereiste. Dus geen bange halfjes!

De Stukkenjagers 8 doet dit seizoen oude tijden – waarin matchpunten zeer schaars waren – herleven. Daar zal naar verwachting het bezoek aan Boxtel, waar de nummer 2 Dubbelschaak ’97 2 wacht, geen verandering in brengen.

De Stukkenjagers 9  gaat deze keer zonder de vaste spelers de strijd aan. Maar hun vervangers blaken van de strijdlust en zullen er alles aan doen om in Oss te zegevieren tegen OSV 4. Dan zou zelfs nog de tweede plaats in de eindrangschikking kunnen worden gepakt.

Een gedachte over “Externe: het slotakkoord

  1. Yes, they did it! De dobbers van 1- naar Mk en vice versa. Ooit nooit gedacht, nu min of meer verwacht. PROFICIAT! Ga door op dat met valkuilen gevulde pad. Schaken is geen ganzenbord met Ga terug naar af. Logenstraf de getallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.