Externe: spannende duels in het verschiet

Zaterdag 3 februari is het weer zover; dan komen acht van de negen teams van De Stukkenjagers in competitieverband in actie. SJ 1 tot en met 4 spelen thuis en beginnen om 12.00 uur in Cinecitta (WillemII-straat 29), deze wedstrijden zijn uiteraard gratis te bekijken voor het publiek. De Stukkenjagers 5, 6 ,7 en 9 spelen uitwedstrijden, De Stukkenjagers 8 gaat genieten van een vrije ronde.

Een voorbeschouwing van de verwachtingen & de kansen.

De Stukkenjagers 1 gaat soeverein aan kop in 1B, met twee punten voorsprong op Vianen/DVP, UVS 1 en Caïssa-Eenhoorn 1. Laatstgenoemde concurrent komt nu naar Cinecitta. Mocht SJ 1 erin slagen de Hoornaren te verslaan, dan ligt de terugweg naar de Meesterklasse wijdopen. Zover is het echter nog lang niet, want beide teams zijn qua rating zeer aan elkaar gewaagd. Een echte thriller ligt in het verschiet…

De Stukkenjagers 2 krijgt deze zaterdag zijn laatste kans om in 2D koers te zetten richting klassebehoud. Dan moet er wel gewonnen worden van WLC 1. Dat zou een ratingsurprise zijn, want de Eindhovenaren kunnen een sterker team op de been brengen dan de onzen.

De Stukkenjagers 3 ontvangt De Juiste Z 1. Op papier lijkt dit de laatste kans om aan het bordpuntensaldo te werken voordat de beslissende wedstrijden tegen de concurrenten in 4H zich aandienen. Maar de Margraatmageren hebben al enkele verdienstelijke resultaten geboekt, dus vanzelf zal het zeker niet gaan…

De Stukkenjagers 4 is de euforie van de uitstekende seizoenstart in 4G inmiddels voorbij. Om de gedeelde koppositie vast te houden zal er nu gewonnen moeten worden van De Raadsheer 1 uit Zundert. Dat bleek in het verleden een lastige opgave, laten we hopen dat het deze keer wel lukt.

De Stukkenjagers 5 doet het eigenlijk prima in de vijfde klasse, maar speelde in drie topwedstrijden gelijk, en dan neemt het perspectief op de titel af. Een stevige zege bij de Oude Toren 1 in Berkel-Enschot zou helpen om écht bovenin mee te draaien.

De Stukkenjagers 6 – oók vijfde klasse – staat tot zijn eigen verbazing voor de beslissende wedstrijd. Nee, niet om degradatie, maar om promotie! Als er bij SVO 1 wordt gewonnen, grijpt SJ 6 de koppositie. Maar de Oisterwijkers hebben wel een ratingoverwicht om u tegen te zeggen.

De Stukkenjagers 7 doet het prima in de zesde klasse en kan zich nu – op bezoek bij BSV 2 in Bergen op Zoom – proberen te gaan nestelen in de subtop. We zijn benieuwd of dat deze mix van ervaring en jeugdig talent gaat lukken.

De Stukkenjagers 8 staat nog op 0 matchpunten, en dat blijft ook zo.

De Stukkenjagers 9  heeft al zes matchpunten te pakken! Nu reizenn ze naar Uden, om daar – hopelijk – ODI 1 aan de zegekar te binden en zo de tweede plaats in de rangschikking vaster in handen te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.