‘Externe’ zaterdag: de kansen

Zaterdag 7 oktober komen acht van de negen zaterdagteams van De Stukkenjagers in actie. Een voorbeschouwing van de verwachtingen & de kansen.

De Stukkenjagers 1 is in 1B uitstekend aan het seizoen begonnen met een ruime zege op ASV. Nu krijgt ons vlaggenschip, nummer 2 op de plaatsingslijst, bezoek van de ratingfavoriet in hun groep,  Vianen/DVP. De winnaar van het duel kan de navigatie instellen op de Meesterklasse. 

De Stukkenjagers 2 begon in de sterk bezette groep 2D met een gelijkspel tegen een collega-laagvlieger. Nu ontvangt het Arnhemse Schaakacademie 1, dat van de gelegenheid gebruik zal willen maken om de koppositie te consolideren. Of zou er voor de onzen toch een matchpunt inzitten?

De Stukkenjagers 3 heeft dit seizoen de schone taak onze club weer aan een derdeklasser te helpen. De start in 4H was veelbelovend en krijgt hopelijk tegen De Combinatie 2 een vervolg. Zou qua ratingverwachting moeten kunnen, maar dan moet onderschatting buiten de deur gehouden worden.

De Stukkenjagers 4 won in ronde 1, nota bene in een light-versie, verrassend van een van de titelkandidaten in 4G. Dan ga je je vanzelf afvragen hoe ver het team kan komen als alle neuzen de agenda vrij hebben. Wie weet krijgen we daar na de thuiswedstrijd tegen DSC Dongen 1 meer zicht op. 

De Stukkenjagers 5 werd vorig seizoen knap tweede in de vijfde klasse. Het team is dit seizoen danig versterkt, maar dat geldt ook voor de groep waarin SJ 5 is ingedeeld. De eerste krachtmeting – uit tegen Kempen Combinatie 2 – zal een indicatie geven wat er mogelijk is. Stiekem hopen we op ‘veel’.

De Stukkenjagers 6 – oók vijfde klasse – bevat het halve vijfde van vorig seizoen. Ervaring genoeg dus op dit niveau, maar ook dit team krijgt stevige oppositie. Om te beginnen bij het bezoek aan Vughtse Toren 1…

De Stukkenjagers 7 heeft ook een impuls gekregen, en is nu een mix van ervaring(en) en jeugdige ambitie. Benieuwd hoe het dit team zal vergaan in de zesde klasse. Om die nieuwsgierigheid te bevredigen zullen we geduld moeten uitoefenen, want in de eerste ronde is dit team vrij…

De Stukkenjagers 8 – voorheen het zevende, daarvóór het zesde – kan bogen op vele decennia ervaring op het laagste niveau. Ja, we weten inmiddels wel hoe we ze moeten prikkelen tot wéér een topprestatie. Maar uit tegen Litho Knights 1 staan onze sterren niet gunstig. De Waalrenaren waren kennelijk niet op de hoogte van de mogelijkheid om meteen in de vijfde klasse te beginnen. We schatten dat SJ 8 per bord zo’n 600 punten te kort komt…

De Stukkenjagers 9! Jawel, een novum in onze clubhistorie. Dit team – een viertal – gaat in de NBSB-competitie spelen. Gewoon lekker schaken, jongens!

De thuiswedstrijden van SJ 1 tot en met 4 beginnen om 12.00 uur in Cinecitta aan de Willem II-straat 29. Toeschouwers van harte welkom, mits ze hun mobieltje en smartwatch uitzetten.

Op deze onoverzichtelijke lijst zie je alle teams in de KNSB-competitie op volgorde van gemiddelde rating van de opgegeven spelers staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.