‘Gewoon’ zes teams in zaterdagcompetitie

Inclusief De Stukkenjagers 7!

De kogel is door de kerk. Als de coronasituatie mag blijven zoals ze nu is, gaan we wederom met zes teams aan de KNSB-competitie deelnemen.

Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Van de spelers die vorig seizoen in de basisopstellingen stonden gaven er zo’n tien aan vooralsnog de kat uit de boom te willen kijken. Gelukkig maakt een even groot aantal spelers hun (r)entree bij de club, zodat we onze deelname toch op peil kunnen houden.

Niet massaal thuis

We moeten uiteraard wel een concessie doen: bij Cinecitta kunnen volgens de huidige protocollen natuurlijk niet zes teams tegelijk thuis spelen. Wel drie, verdeeld over twee zalen. En dus moeten we dit ene seizoen de massale gezamenlijke thuiswedstrijden missen.

Niet alle clubs beschikken over voldoende spelers én de ruimte om ze veilig te laten schaken. Zoals je hier kunt bekijken doet ongeveer 75% van de teams ook dit seizoen mee. Een aantal afhakers maakt gebruik van de optie om een seizoen over te slaan zonder te degraderen; zij zijn gemerkt met een B. 

Geen SJ 4…

Daaronder ook… De Stukkenjagers 4 in de 4e klasse! Vorig jaar na zes ronden nog puntloos, terwijl ook De Stukkenjagers 5 – in de 5e klasse –  weinig potten brak. Omdat beide teams ook licht verzwakt zouden worden door coronapauzes, gaat de kern van SJ 4 van vorig seizoen, aangevuld met de toppers uit het toenmalige vijfde, nu als De Stukkenjagers 5 voor zijn kans in de 5e klasse. Voor SJ 4 – een papieren team dus – moeten we overigens wel acht namen opgeven van spelers die dan in ieder geval niet in een lager team mogen invallen.

… maar wel SJ 7!

De onthoofding van het vijfde zorgt voor zoveel ratingverlies dat we ervoor hebben gekozen om twéé teams – De Stukkenjagers 6 en (jawel!) De Stukkenjagers 7 – in te schrijven in de 7e klasse. Met het verzoek aan de KNSB om beide teams in dezelfde groep in te delen. Zo slaan we twee vliegen in één klap: we creëren een ouderwetse derby én meer ruimte op een ‘probleemdatum’ bij Cinecitta.

Het is vooralsnog de bedoeling om beide teams ongeveer even sterk te maken. Omdat veel clubs juist hun teams in de 7e klasse hebben weggesaneerd, ligt het voor de hand dat de weinige resterende 7e klasse-teams bij de 6e klasse zullen worden gevoegd.

In welk team speel jij?

Tja, da’s natuurlijk de hamvraag. De selecties maken we liefst zo ruim mogelijk om het hoofd te kunnen bieden aan last-minute coronagerelateerde klachten; we vragen eenieder nadrukkelijk om te kiezen voor de veiligheid van anderen. We hebben nog tot 24 oktober om de opstellingen te verfijnen, maar hopen binnenkort al de samenstelling van de diverse selecties te communiceren. Vraag gerust bij César na wat je ongeveer mag verwachten. Iedereen die wil meedoen kan in ieder geval alvast de data hard in zijn of haar agenda noteren: die vind je hier.

We kijken uit naar de eerste ronde, op 31 oktober!

 

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *