Het is weer externe!

Of moeten we zeggen ‘nog externe’? Het is afwachten wat de toekomst brengt, wel is duidelijk dat we op zaterdag 6 november gewapend met coronatoegangsbewijs en mondkapje van huis gaan. Alle zeven Stukkenjagers-teams spelen een ronde van de KNSB-competitie. De Stukkenjagers 4, 5 en 6 om 12.00 uur thuis in Cinecitta; voor De Stukkenjagers 1, 2, 3 en 7 zijn er uitwedstrijden geprogrammeerd. We nemen de kansen even door. 

De Stukkenjagers 1 herstelde zich in de vorige ronde van een valse start en kan de opgaande lijn in klasse 1B wellicht doortrekken in Nijmegen. Om 12.00 uur ontbrandt daar de strijd met het ongeveer gelijkwaardige UVS. Dat zal als hekkensluiter graag een derde nederlaag in successie willen voorkomen.   

De Stukkenjagers 2 staat na de vorige ronde (1-7 tegen Zuid Limburg 2) weer met beide benen op de grond in 2D. Nu is het zaak om je daar niet in te laten stampen door Het Witte Paard Sas van Gent 2, een mix van ervaren rotten en jeugdige Belgen. De Zeeuwen zijn in eigen huis wel stevig favoriet.

De Stukkenjagers 3 verraste in de vorige ronde vriend, maar vooral Zuid Limburg 3 met een eclatante 6-2 zege. Of er dat tegen stadgenoot De Drie Torens ook inzit wagen we sterk te betwijfelen. Ook al omdat Rudolf Kat in een voorafgespeelde partij tegen Wilbert Kocken strijdend ten onder ging. Voordeel van zo’n achterstand is wel dat de rest onverzettelijk voor de winst zal (proberen te) gaan. Maar ook hier zijn we de chihuahua.

De Stukkenjagers 4 heeft in 4I al een matchpuntje binnen, maar er resteren weinig wedstrijden met een gering ratingdeficit. Thuis tegen OSV 1 zou je, ingeval van topprestaties tegen de Osse toppers, misschien kunnen dromen van een verdubbeling. Zou, ingeval, misschien, dromen.

De Stukkenjagers 5 heeft na ronde 1 al een eenzame topscorer. Hopelijk staan er na de thuiswedstrijd tegen OSV 2 behalve Bastiaan van de Rijt meer selectieleden op het scorebord. Anders wordt handhaving in 5G wel erg lastig…  

De Stukkenjagers 6 ontvangt in 6F zaterdag Kempen Combinatie 4. Spelers met een ratings die ruim uitstijgen boven die van het zesde, maar dat heeft al vaker bewezen dat het tot surprises in staat is.

Wie denkt dat de spelers van De Stukkenjagers 7 jong zijn, moet aanstaande zaterdag eens een kijkje gaan nemen in Best. Daar wordt ons team opgewacht door een roedel 9- tot 12-jarigen. Met de omineuze naam Best Moves. Laten we hopen dat ze die niet steeds vinden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.