Litho Knights 1 – De Stukkenjagers 8   5,5 – 2,5

Ons achtste team ging oostwaarts om het spits van het seizoen af te bijten. Zoals wel vaker zijn ze de eersten om ons van een verslag te voorzien. Met dank aan Bert Wels…

Een zaaltje in een de nagelnieuwe sporthal in Waalre is het decor waarin de ASML-bollebozen hun eerste stappen gaan zetten in deze competitie. En meteen met succes, zoals de aanhef wel duidelijk maakt.

Sympathieke ontvangst en om 13.00 uur gaan de klokken lopen. Nico Dignum kan die klok al na een kwartier stilzetten, want hij heeft zijn tegenstander in 10 zetten mat. Zeker: een goed en hoopgevend begin, ware het niet dat op bord 7 en op bord 8 geblunderd wordt. Jan Bergsma moet de kwaliteit geven en blokkeert even later zijn eigen stukken. Alsof dat nog niet genoeg malheur is laat Bert Wels zijn dame insluiten en kan hij gevoeglijk inpakken.

Nog vijf potten zijn dan aan de gang. Frans Pistorius legt zich, in de mopperende stijl die we van hem gewend zijn, neer bij remise door eeuwig schaak terwijl hij ’totaal glad gewonnen stond’. Maar wel een mooi halfje, waarvoor hulde!

Wil Wouts speelt dapper tegen een 1900+speler en hoeft zich voor deze nul absoluut niet te schamen en Ivar slaagt er ook niet in zijn goede vorm van de laatste tijd om te zetten in een overwinning. De voor Cees Zoontjens ingevallen Simon de Grauw (bedankt, Simon!) houdt het lang vol, maar moet ook de vlag strijken.

Op bord 6 verovert Daan van Kalken in het middenspel een stuk en in het eindspel ook nog eens een pion: hij sleept met een mooie partij het tweede punt binnen.

Een eervolle nederlaag? In ieder geval niet weggespeeld, wat wel de verwachting was. Als die twee op bord 7 en 8 nou maar niet zo stom…

 
 
 
  Coronel, J. (Joshua) 2053   Graauw de, S. (Simon) 1461 1 – 0
  Weijers, R.G.J. (Ralf) 1936   Heide van der, I. (Ivar) 1398 1 – 0
  Quintana Hernandez, M.I. (Marcos Ivan) 1925   Wouts, W. (Wil) 1316 1 – 0
  Astudillo, R. (Reinaldo) 1392   Pistorius, F. (Frans) 1349 ½ – ½
  Pujar, N. (Naveen) 0   Dignum, N. (Nico) 1163 0 – 1
  Gujran, G. (Krithik) 0   Kalken van, D. (Daan) 1230 0 – 1
  Hees van, P. (Pepijn) 0   Bergsma, J. (Jan) 1224 1 – 0
  Dolk, V. (Victor) 0   Wels, B. (Bert) 1087 1 – 0
  Gemiddelde Rating: 1827   Gemiddelde Rating: 1279 5½-2½

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.