SV Oisterwijk 2 – De Stukkenjagers 6

‘Vroeger’ maakten we bij jubilea nog lijvige bloemlezingen van schotschriften, polemieken en historische wedstrijdverslagen. Dit, van de hand van Hans van Driel, zou er zeker in thuishoren.  

Stukkenjagers 6, voor feestjes en condoleances

Café ’t Molentje in Oisterwijk lijkt op het eerste gezicht een kroeg zoals vele dorpskroegen. Een langgerekte bar waar Paul Vermee als troost voor zijn aanstaande verlies bij binnenkomst een cognac bestelt die na enig gezoek vindbaar blijkt. Een biljart waaraan Frans Pistorius laat zien niet alleen met stukken, maar ook met ballen te kunnen omgaan. Twee gokkasten, volgens een treurende Ivar van der Heide symbolisch voor het proletariaat dat smacht naar grootkapitaal. En twee dartborden die worden gesponsord door Jupiler, de brouwerij die deze middag in zijn overwinningsroes wordt gesponsord door Cees Zoontjens.

Een gewone kroeg dus, met achterin een mooie zaal – naar eigen zeggen een prima gelegenheid voor feestjes en condoleances. Maar toch… welke kroeg, gelegen tegenover de kerk aan de Kerkstraat waar in de wijde omtrek geen molen te bekennen is, heet in hemelsnaam ’t Molentje?

“Op een gegeven moment voel je dat het fout zit”, fluistert René Davidse bij de 13e zet van zijn tegenstander, terwijl Ad Haans tot de laatste druppel zijn eigen beker leegdrinkt.

Wil Wouts (tevergeefs de klok vol schakend) en Hans van Driel (zijn alcoholvrije periode beëindigend met een zegebiertje) hadden hun fietsen vastgeketend aan het zwarte hek van het kerkhof. Dan weet je het eigenlijk al: Stukkenjagers 6 komt voor een feestje, maar zal deemoedig de condoleances in ontvangst gaan nemen.

En zo geschiedde: SV Oisterwijk 2 – De Stukkenjagers 6: 5-3.

2 gedachten over “SV Oisterwijk 2 – De Stukkenjagers 6

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *